Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φυλάκιση 4 ετών σε 35χρονη για το θάνατο σε τροχαίο του Μάριου Σαρακατσιάνου

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας μια 35χρονη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ωστόσο η γυναίκα θα αφεθεί ελεύθερη καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η 35χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητο που κόστισε τη ζωή στον 32χρονο γνωστό Λαρισαίο μουσικό Μάριο Σαρακατσιάνο όταν αυτό συγκρούστηκε την 1η Ιουλίου του 2020 με τη μηχανή του. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 6.30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, στο δρόμο Ελασσόνας – Λάρισας, στο ύψος της Τσαριτσάνης. Ο 32χρονος κατευθυνόταν με την μηχανή του από την Ελασσόνα προς τη Λάρισα όταν το όχημα της κατηγορουμένης που από παρακείμενο παράδρομο κατευθυνόταν προς την εθνική οδό, έκλεισε κάθετα την πορεία του. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Μάριου Σαρακατσιάνου ο οποίος παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, υπέκυψε στα τραύματά του.

Την υποδειγματική τιμωρία της κατηγορουμένης ζήτησε από το δικαστήριο σύμφωνα με το larissanet.gr σήμερα η αδερφή του θύματος με το δικαστήριο εν τέλει να αποδίδει όντως μια βαριά ποινή όπως επεσήμανε και στους γονείς του Μάριου η πρόεδρος στο τέλος της δίκης.

Νωρίτερα η εισαγγελέας στην αγόρευση της τόνισε πως υπάρχει βαρύτατη αμέλεια της οδηγού και ο θάνατος του 32χρονου επήλθε ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της κατηγορουμένης, προτείνοντας έτσι την ενοχή της. Η εισαγγελέας απέρριψε επίσης το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που πρότεινε η υπεράσπιση, και πρότεινε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή. Το δικαστήριο συντάχθηκε με όλες τις προτάσεις της εισαγγελέως κάνοντας δεκτό μόνο το αίτημα της υπεράσπισης η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της αφαίρεσης άδειας οδήγησης για ένα έτος.

Το αίτημα έγινε δεκτό καθώς όπως τόνισε η υπεράσπιση, πρόκειται για μια εργαζόμενη μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών. Να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο της. «θέλω να μεταφέρω την ειλικρινή συγνώμη της για τους γονείς» τόνισε στην αγόρευση της η δικηγόρος της κατηγορουμένης προσθέτοντας πως η πελάτισσά της είναι «συντετριμμένη από το γεγονός» και αναφερόμενη στην κατάθεση της, επεσήμανε πως η κατηγορουμένη είδε από μεγάλη απόσταση τον οδηγό, νόμιζε πως θα σταματήσει και έκανε εσφαλμένα κίνηση.

Ποιος ήταν ο Μάριος Σαρακατσιάνος

Ο Μάριος Σαρακατσιάνος υπήρξε καθηγητής μουσικής, ερμηνευτής παραδοσιακών, δημοτικών, λαϊκών τραγουδιών, δεξιοτέχνης λαουτιέρης, μαέστρος σε παραδοσιακές χορωδίες φορέων και συλλόγων, ενώ διατηρούσε με τους συνεργάτες του τη σχολή «Μελωδία» στη Λάρισα. Ήταν αρραβωνιασμένος με την τρικαλινή μουσικό Δήμητρα Καλλιάρα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή