Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Κωτσός«Να ενταχθούν όλοι όσοι κατέθεσαν αίτηση στο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου

Με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης του Καρδιτσιώτη Βουλευτή και της κα. Σδούκου βρέθηκε η διεθνής ενεργειακή κρίση και η κρίση ακρίβειας την οποία βιώνουν όλο και εντονότερα οι εθνικές οικονομίες, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός έθεσε στη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει με τον πλεονάζοντα αριθμό αιτήσεων που έχουν καταβληθεί στο τελευταίο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε στην κα. Σδούκου πως είναι χρέος μας να δείξουμε την έμπρακτη στήριξη μας σε όλους τους πολίτες μας κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Για την επίτευξη του ανωτέρου, ο κ. Κωτσός πρότεινε την αναζήτηση από το οικονομικό επιτελείο των απαραίτητων κονδυλίων, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη όλων των δικαιούχων κατοικιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Η κα. Σδούκου ενημέρωσε τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας, πως το Υπουργείο αναγνωρίζει τη δυσχερή κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες και ερευνάται από τους αρμόδιους ο καλύτερος δυνατός τρόπος έτσι ώστε όσοι πληρούν τα κριτήρια να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Η ενεργειακή κρίση και η κρίση ακρίβειας οι οποίες αντιμετωπίζουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήττουν σημαντικά το σύνολο των νοικοκυριών της Ελληνικής επικράτειας. Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» εντάσσεται στα εμβληματικά έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής κλάσης των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες. Συναντήθηκα σήμερα με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, προκειμένου να της ζητήσω να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσους πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια του προγράμματος να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με την εκτίναξη του κόστους ενέργειας λόγω των ακριβών και ρυπογόνων εισαγόμενων καυσίμων, αλλά και με την αδυναμία προσδιορισμού ενός ορατού χρονικού σημείου αποκλιμάκωσης της κρίσης, αποτελεί χρέος μας να πράξουμε το μέγιστο προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα όλους τους πολίτες της χώρας μας»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή