Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Κωτσός «Παράταση 2 μηνών στις παραδόσεις βάμβακος στο Νομό Καρδίτσας»

«Παράταση 2 μηνών στις παραδόσεις βάμβακος στο Νομό Καρδίτσας» ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό.

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό επικοινώνησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός θέτοντας του το ζήτημα της παράτασης της περιόδου παράδοσης βάμβακος της οποίας η ημερομηνία λήξης είναι η 31/1/2022.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τον  Υπουργό ότι οι πολλές και έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν αρκετούς παραγωγούς σε αδιέξοδο, καθιστώντας μέχρι και σήμερα αδύνατη τη συγκομιδή βάμβακος. Παράλληλα ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής επισήμανε την πολύ μεγάλη πιθανότητα που υπάρχει να μην ολοκληρωθεί η συλλογή βάμβακος μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, έχοντας ως συνέπεια, οι βαμβακοπαραγωγοί να υποστούν σημαντική οικονομική ζημία και πολλοί από αυτούς να χάσουν και την συνδεμένη ενίσχυση λόγω μη παραδόσεως των απαραιτήτων κατά στρέμμα ποσοτήτων.

Ο  Υπουργός αναγνώρισε τη σοβαρότητα του ζητήματος και  παρότρυνε τον κ.  Κωτσό να καταθέσει αντίστοιχη γραπτή πρόταση έτσι ώστε να δοθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, θεωρώντας λογικό το αίτημα.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο και ζήτησε για τις φετινές  αποζημιώσεις στις καλλιέργειες βάμβακος να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι η τιμή ξεπέρασε τα 0,75 € / κιλό ενώ στα ασφαλιστήρια συμβόλαια προβλέπεται η τιμή 0,42 € / κιλό.

Ο κ. Λυκουρέντζος κατανόησε το ζήτημα που  έθεσε ο κ. Κωτσός και τον ενημέρωσε πως η τιμή των  αποζημιώσεων στις καλλιέργειες βάμβακος θα προκύψει από το μέσο όρο της τιμής βάμβακος των τελευταίων 5 ετών σύμφωνα με  την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή