Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Γαλάζια» η …αγροτιά και στα Τρίκαλα

Οι αγροτοκτηνοτροφικοί νομοί της Θεσσαλίας επέλεξαν Κυριάκο Μητσοτάκη μαζί με τους ελευθεροεπαγγελματίες – ΣΥΡΙΖΑ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι (πίνακες)

Πολιτική στροφή σε συντριπτικό ποσοστό καταγράφεται στον αγροτικό πληθυσμό και του νομού Τρικάλων που πλέον επιλέγει ξεκάθαρα το γαλάζιο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr.

Παρόλες τις αναφορές όλο το προηγούμενο διάστημα περί οικονομικών δυσκολιών και ερημοποίησης των χωραφιών, φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κάλυψε τις αποκλίσεις και μάλιστα σε υπέρμετρο βαθμό. Βέβαια, δείγματα υπήρχαν και από τις αγροτικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων που φαινόταν αρκετά ανίσχυρες αναλογικά με τα αιτήματα που πρότασσαν οι αγρότες.

Αξιοσημείωτη εξάλλου ήταν και η επίδοση σε ψήφους στον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο της περιοχής του υποψηφίου της ΝΔ Θανάση Λιούτα, ο οποίος εμφανίστηκε σημαντικά ενισχυμένος στα παραδοσιακά αγροτικά χωριά του νομού Τρικάλων.

Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν και στους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ η πρόθεση ψήφου στον κλάδο αυτό εκτοξεύτηκε μετά και τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και την αύξηση εισφορών. Το θέμα προβλημάτισε τόσο πολύ τους Τρικαλινούς ελευθεροεπαγγελματίες που αποτελούσε μοναδικό θέμα συζήτησης στα κλαδικά πηγαδάκια και όχι μόνο.

Από την άλλη, με βάση και έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας λίγο μετά τις εκλογές, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ήταν αυτοί που στήριξαν κατά πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και το τόξο της κεντροαριστεράς.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή