Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γαλλία: Ένοπλη επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών – Πυροβόλησαν ελληνορθόδοξο ιερέα

Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές αρχές καθώς ένοπλος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε ελληνορθόδοξο ιερέα τη στιγμή που έκλεινε την ελληνική εκκλησία. Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο ιερέας που δέχτηκε την επίθεση από τον δράστη, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα μέχρι αυτή την ώρα, ονομάζεται Νικόλαος Κακαβελάκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το περιστατικό, η κατάσταση του ορθόδοξου ιερέα ελληνικής καταγωγής είναι κρίσιμη. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ιερέας δέχθηκε πυρά από πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) ενώ ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του.

Ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή με την γαλλική αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Η επίθεση σημειώθηκε στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα στη Λυών όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας σε ανάρτησή στο Twitter ενώ παράλληλα παροτρύνει τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή αυτή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

THETOC

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή