Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γέφυρα Διάβας: Ένα έργο που προβληματίζει περισσότερο απ’ όλα

Το υπουργείο κινείται με fast track διαδικασία παίρνοντας πάνω του όλο το πακέτο των αποκαταστάσεων ύψους 500 εκ ευρω

Εύλογα αναρωτιόμαστε ακόμη πώς μπορεί το υπουργείο Υποδομών να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον νομό Τρικάλων και των αναγκών επιλέγοντας να πάρει πάνω του όλο το πακέτο των έργων αποκατάστασης.

Μέσα σε όλα αυτά και το έργο που προβληματίζει περισσότερο από όλα μιας και θα κληθεί να γίνει για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ετών και δεν είναι άλλο από την γέφυρα Διάβας.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr αναμένεται μετά το πρώτο εξάμηνο του 2024, η ανάδειξη αναδόχου και μάλιστα με διαδικασίες fast track, με την έννοια της επιλογής των εταιρειών που θα αναλάβουν την περιοχή μας. Η διαδικασία προβλέπει πρόσκληση μεγάλων κατασκευαστικών οι οποίες αναλαμβάνουν μελέτες και κατασκευή.

Όλα μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια χρόνου αφού μιλάμε για το Ταμείο Ανάκαμψης και αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

Η γέφυρα Διάβας αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα βέβαια λόγω του κομβικού ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων και επαγγελματιών όχι μόνο των κατοίκων της αλλά και όλου του δήμου Μετεώρων. Η διέξοδος της γέφυρας της Σαρακίνας εξάλλου δεν είναι στην ουσία σοβαρή πρόταση για μακροχρόνια χρήση με το χωριό να θεωρείται ακόμη αποκλεισμένο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι τα έργα που αναμένονται τέλος εβδομάδας στη γέφυρα της Σαρακίνας με τους διερχόμενους οδηγούς να μένουν με ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο προβληματισμός έγκειται δε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής ενημέρωση για το τι θα προκύψει.

Ελπίζουμε όλα αυτά να απαντηθούν με την έναρξη του νέου έτους.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή