Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γέφυρα Σαρακίνας: Αποκαλύφθηκε το αρχιτεκτονικό της μεγαλείο (φώτο)

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με την έκταση και τη φύση του έργου, σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση αλλά και την αποκάλυψη του αρχιτεκτονικού μεγαλείου της γέφυρας στη Σαρακίνα.

Έχουν μείνει ελάχιστες λεπτομέρειες και μένει να διαμορφωθεί και ο περιβάλλοντας χώρος ώστε να φιλοξενεί επαρκώς όσους θέλουν να δούνε από κοντά το μνημείο και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr η πλήρης παράδοση του έργου αναμένεται το ερχόμενο καλοκαίρι, και σίγουρα θα αποτελεί ένα από τα κορυφαία σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στον νομό Τρικάλων μιας και δεν υπάρχει όμοιά της.

Η γέφυρα του 16ου αιώνα που έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Μνημείο, υπέστη βλάβες από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και η αποκατάστασή της εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, συνολικού ύψους 8,2 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτεί και έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιοχή, για την αποκατάσταση συνολικά τριών ιστορικών γεφυριών αλλά και για την υπογειοποίηση δικτύων άρδευσης.

Ήδη, η διέλευση από τη γέφυρα επιτρέπεται και αρκετοί είναι αυτοί που την επιλέγουν για περιπατητική διαδρομή στην περιοχή.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή