Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γέμισαν μουσική τα σοκάκια στο Βαρούσι

Μία υπέροχη βραδιά, ήταν η χθεσινή, για όσους βρέθηκαν στο Βαρούσι και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίας Επίσκεψης, όπου μαθητές και καθηγητές του Ωδείου Παπαστάθη μας ταξίδεψαν από Ντεμπισί και Πιατσόλλα μέχρι Χιώτη και Τσιτσάνη, με ενδιάμεσο σταθμό την τζαζ.

Την συναυλία, που συνδιοργάνωσε με το Ωδείο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρουσίου, τίμησαν δεκάδες τρικαλινοί, πολλοί από τους οποίοι έκατσαν όρθιοι για την διάρκεια της συναυλίας υπομονετικά, παίρνοντας δύναμη από τις υπέροχες μελωδίες των μουσικών σχημάτων του Ωδείου.

Την ενορχήστρωση και διεύθυνση της βραδιάς ανέλαβε η κα Νατάσσα Παπαστάθη, διευθύντρια του Ωδείου, με τα κομμάτια να παρουσιάζονται διασκευασμένα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το συμφωνικό σύνολο του Ωδείου ερμήνευσε κομμάτια από Haendel, Damase Piazzolla, Debussy και Satie. Οι μαθητές του Ωδείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με τις μελωδίες των μουσικών οργάνων να αντηχούν πανέμορφα ανάμεσα στα σοκάκια της παλιάς πόλης.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, την σκυτάλη πήρε ο αδερφός της κας Νατάσσας Παπαστάθη, Μάριος, ο οποίος μαζί με τους Αναστάση Μπατατέγα και Δημήτρη Κούτσικο εκτέλεσαν γνωστά έργα της παγκόσμιας ανθολογίας της τζαζ μουσικής, ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους σε άλλους κόσμους με τις υπέροχες νότες των κιθάρων και του μπάσου.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, ήταν η σειρά της χορωδίας και της ορχήστρας ποικίλης μουσικής, οι οποίες ερμήνευσαν γνωστά και αξέχαστα κομμάτια από Piovani, Μωράκι, Χατζηνάσιου, Πλέσσα, Κουγιουμτζή, Χιώτη, Ζαμπέτα και τον Τσιτσάνη. Εκεί, το κοινό βοήθησε στην ερμηνεία των κομματιών, κλείνοντας πολύ όμορφα μία συναυλία, αλλά και μαζί το καλοκαίρι, αφού ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή