Γέμισε «χρυσάφι» το Υφυπουργείο Αθλητισμού

14 Jan 2020 Αθλητικα

Την Εθνική Ομάδα Νέων στο πόλο, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη πρόσφατα στο Κουβέιτ, δέχθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης,με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές μας Δαλμαρά, Καλογερόπουλο, Αλαφραγκή, Γκιουβέτση, Κάκαρη, Ρομπόπουλο, Παπαγεωργίου, Δίπλαρο, Χαλυβόπουλο, Γωνιωτάκη και Μητράκη συνόδευε ο ομοσπονδιακός προπονητής Τεό Λοράντος και ο διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Χριστοφοράκος.

Οι υποχρεώσεις του αρχηγού Παπαναστασίου με την Εθνική Ανδρών στη Βουδαπέστη για το 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και του Νικολαίδη στο ιταλικό πρωτάθλημα, δεν τους επέτρεψαν να παραστούν στη σημερινή συνάντηση.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μας δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Υφυπουργού και τη δέσμευσή του ότι θα βρίσκεται δίπλα τους σε ότι χρειαστούν, ενώ  του δώρισαν το σκουφάκι και μία φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Ενημερώθηκαν για τις κινήσεις της Πολιτείας προς την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, για τα φοροκίνητρα που αποφασίστηκαν και διευκολύνουν πλέον δωρεές και χορηγίες προς τα σωματεία, για τα θεσμοθετημένα μέτρα στο πλαίσιο της ανανέωσης των Ομοσπονδιών, για την καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και στήριξης στους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η οποία θα παρουσιαστεί τις προσεχείς εβδομάδες και ζητήθηκε να συνεισφέρουν όλοι με ιδέες και προτάσεις εν όψει της διαβούλευσης του νέου αθλητικού νόμου.

Από την πλευρά της, η «χρυσή» εθνική μας στάθηκε στο ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην ανάγκη για την πισίνα – «σπίτι» του πόλο και στις πιθανές δράσεις και συνεργατικές λύσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Χριστοφοράκος, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της ομοσπονδίας τον Υφυπουργό για την πρόσκλησήτους, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή που μας κάλεσε ο Υπουργός και είναι σημαντικό κυρίως για τα παιδιά και για την προσπάθεια που κάνουν. Όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να είναι κορυφαίοι στον κόσμο κα την Ευρώπη, μια τριετία. Συζητήσαμε με τον Υπουργό τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του υγρού στίβου και κυρίως στις εγκαταστάσεις. Πήραμε διαβεβαιώσεις και από τον Υπουργό και από τον γγΑ ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες ώστε οι υπάρχοντες χώροι να γίνουν πιο λειτουργικοί, αλλά να δημιουργηθούν και νέοι για να συνεχίσουμε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διότι δεν τελειώνει ο αθλητισμός το 2020 στο Τόκιο, αλλά και μετά, καθώς υπάρχει μπροστά πολύς δρόμος. Και πάλι τον ευχαριστούμε και μακάρι να μας καλέσει πάλι μετά από μια μεγάλη επιτυχία».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού από την πλευρά του επισήμανε:

«Σήμερα πήραμε ενέργεια, δύναμη από τους παγκόσμιους πρωταθλητές μας. Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά και στον προπονητή τους,αλλά φυσικά και στην ομοσπονδία που έχει επιτελέσει εξαιρετικό έργο. Όχι γιατί κατάφεραν τρεις συνεχόμενες φορές να βρίσκονται στην πρώτη θέση, αλλά διότι έχει δημιουργηθεί μια μαγιά και μια κουλτούρα στον Υγρό Στίβο, μοναδική, την οποία πρέπει να δυναμώσουμε και να εξαπλώσουμε σε όλη την ελληνική επικράτεια και να αυξήσουμε τον αριθμό των ασχολουμένων με τα αθλήματα αλλά και με τα διοικητικά θέματα πέριξ του αθλητισμού.

Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω τους αθλητές οι οποίοι είχαν και εκείνοι να πουν πράγματα μέσα από την εμπειρία τους και μέσα από τη δική τους ζωή,την οποία έχουν αφιερώσει και διαμορφώσει στις πισίνες, αλλά και τον προπονητή και τα μέλη της ομοσπονδίας,οι οποίοι μας ενημέρωσαν για διάφορα ζητήματα. Και αναφέρομαι στην αξιοποίηση των κολυμβητηρίων που ανήκουν στην Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού. Μια διαδικασία η οποία ελπίζουμε ότι με καλή διάθεση, καλή συνεργασία θα καταφέρει να αποδώσει καρπούς και έτσι να έχουμε περισσότερα αθλητικά σωματεία μέσα στις πισίνες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Συζητήσαμε επίσης μια σειρά ζητημάτων ενόψει του αθλητικού νόμου που ευελπιστούμε να φέρουμε προς διαβούλευση το επόμενο δίμηνο. Με τη συμβολή όλης της αθλητικής οικογένειας είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να τα ενσωματώσουμε.

Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης σε όλους τους αθλητές μας και μια δέσμευση: για μας προτεραιότητα είναι οι αθλητές και βεβαίως μετά ακολουθούν οι παράγοντες. Γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία είναι επιβεβλημένη. Τους στηρίζουμε, αναγνωρίζουμε τον κόπο, τη δουλειά τους και θα είμαστε δίπλα τους με ότι δυνάμεις έχουμε,για να διευκολύνουμε την πορεία στον αγώνα τους και φυσικά στις επιδιώξεις τους. Τα όνειρά τους θέλουμε να γίνουν πραγματικότητα».

admins
Author: admins

Share:
Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, συμμετέχει στον νέο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας …
Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων για προστασία ζώων και πολιτών ενόψει καταιγίδων …