Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για 700 ευρώ οικογένεια με δύο μικρά παιδιά έμεινε χωρίς ρεύμα

Για αναλγησία του ΔΕΔΔΗΕ ο λόγος, τη στιγμή που διέκοψε την παροχή ρεύματος σε αγροτική οικογένεια, αδιαφορώντας για τις σοβαρές επιπτώσεις στα δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 2 ετών και 7 μηνών. Όταν γνωστοποιήθηκε το περιστατικό ξεσηκώθηκε κύμα συμπαράσταση από τον απλό κόσμο προς αυτή την ταλαιπωρημένη οικογένεια, από την περιοχή Κανάλια.

Ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ προβάλει σαν αιτιολογία της διακοπής τη… ρευματοκλοπή. Όμως, ακόμα κι αν είναι έτσι (η οικογένεια το αρνείται), το κράτος οφείλει, κατά περίπτωση, να εξαιρεί ορισμένους πελάτες από την υποχρέωση πληρωμής του συνόλου του ποσού, καταφεύγοντας σαν λύση τις ευκολίες πληρωμής. Πράγμα το οποίο δε συνέβη στην περίπτωση της συγκεκριμένης οικογένειας, όπου ο σύζυγος σαν αγρότης, εν μέσω πανδημίας, είδε τα μεροκάματά του να σημειώνουν δραματική μείωση, και παρ’ όλο που οι άνθρωποι πρότειναν να πληρώνουν από το υστέρημά τους 100 ευρώ το μήνα για το ρεύμα, ώστε να μην κοπεί, η ΔΕΗ αρνήθηκε και αντιπρότεινε να πληρωθεί το ποσό σε δύο δόσεις.

Τελικά, σηκώθηκε ένα μεγάλο και θερμό κύμα συμπαράστασης στην οικογένεια, προκειμένου να πληρωθεί η οφειλή και να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή