«Για Φαντάσου… Να ήσουν Μάγος!» στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

By: trikalanews
06 Σεπ 2019 16:47

Ολοκληρώθηκε, σήμερα το πρωί, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 με τίτλο «Για Φαντάσου…», με τη δράση «Να Ήσουν Μά-γος!», σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Οι βιβλιοθηκονόμοι, ντυμένοι με ρόμπες και κρατώντας ραβδιά, προσέφεραν στα παι-διά ένα νοητό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ.

Τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και τοποθετήθηκαν αντίστοιχα στους τέσσερις κατάλληλους κοιτώνες του Χόγκουαρτς-Βιβλιοθήκης, ολοκλήρωσαν 8 δρα-στηριότητες που περιελάμβαναν κρυπτόλεξα, κρυμμένα αντικείμενα, ερωτήσεις γνώ-σεων, παιχνίδια με μυθικά ζώα και δράκους. Ο κοιτώνας του Ρεϊβενκλο στέφθηκε ο νικητής με 117 πόντους.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση αποσπασμάτων από τα αντίστοιχα ομότιτλα βιβλία ενώ προβλήθηκαν και σχετικές σκηνές από την ταινία. Οι μικροί εκπαιδευόμενοι μάγοι έμαθαν για τη σημασία της ομαδικότητας, διεγείροντας τη φαντασία τους.

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ευχαριστεί τα παιδιά και τους γονείς για τη συμμε-τοχή τους στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία και ανανεώνει το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2020!

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews