Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Για Φαντάσου… Τα κείμενα και οι Εικόνες, οι Ήρωες και οι Τίτλοι Ξεφεύγουν από τα Βιβλία!»

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για το έτος 2019, με τίτλο “Για Φαντάσου…”

Η δράση Τα Κείμενα και οι Εικόνες, οι Ήρωες και οι Τίτλοι Ξεφεύγουν από τα Βιβλία, για παιδιά 9 έως 11 ετών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ., στο Καστράκι.

Πρωί στη Βιβλιοθήκη, οι πόρτες ξεκλειδώνουν και ο υπεύθυνος μπαίνει σιγά σιγά. Ανοίγει τις κουρτίνες και τότε… Τρεχαλητά, συρσίματα, χαμηλόφωνες ομιλίες τριγύρω. Πίσω από τα ράφια, από τα έπιπλα, παντού. Λίγα βιβλία πεσμένα στο πάτωμα, ανοιχτά. Οι λέξεις τους, οι ήρωές τους, οι εικόνες τους, οι τίτλοι τους, οι σελίδες τους, όλα έπεσαν από μέσα και χάθηκαν στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Αν δεν τα βοηθήσουμε να επιστρέψουν, οι ιστορίες θα χαθούν για πάντα. Προσοχή όμως, το κάθετι στο δικό του βιβλίο. Αλλιώς…

Ένα παιχνίδι δημιουργικότητας, φαντασίαςκαι συνδυαστικής σκέψης που θα βοηθήσει τα παιδιά με τρόπο ανατρεπτικό και παιγνιώδη να ανασυνθέσουν ένα βιβλίο, να διαβάσουν κείμενά του, να γνωρίσουν τους ήρωές του και να παρατηρήσουν τα περικειμενικά στοιχεία του.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή