Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για όλα τα ζώα, ανεξαρτήτου ηλικίας, αποζημιώσεις από τον Daniel

«Στο πρόγραμμα «Daniel» για τις ζημιές στη Θεσσαλία οι κτηνοτρόφοι θα αποζημιωθούν για όλα τα ζώα, ακόμα και αυτά που είναι πάνω από 6 ετών.

Είναι απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΑ και της πολιτικής ηγεσίας. Αυτή η διάταξη που δεν πατάει στη λογική, δε θα ισχύσει, θα πληρωθούν κανονικά οι πληγέντες παραγωγοί».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος το πρωί της Τρίτης 30 Ιανουαρίου, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.

Αφορμή οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν χάσει μεγάλο μέρος της ζωικής παραγωγής τους εξαιτίας των πλημμυρών.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μαγνησίας, Γιώργος Τερζάκης ανέφερε ότι «Έχουμε κάποια χοντρά παράπονα από τον ΕΛΓΑ, ότι πληρώνουμε ασφάλεια ζώου πάνω από 6 ετών και δε μας την αποζημιώνει.

Οπότε ή θα επιστραφούν τα χρήματα της τελευταίας 5ετιας που έχουν πληρώσει πάνω από 6 ετών τα ζώα τους…

Εγώ προσωπικά έχω χάσει 160 γίδια με την πρώτη πλημμύρα και προχθές με παίρνουν τηλέφωνο ότι θα αποζημιωθώ τα 48 επειδή τα υπόλοιπα είναι πάνω από 6 ετών.

Αυτό πρέπει να αλλάξει και το 6, αν όχι 10, να γίνει 8, γιατί μέχρι τα 8 μας δίνει παραγωγή ένα ζώο».

Απαντώντας, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είπε ότι «Έχει δίκιο σε αυτό το οποίο θίγει. Αυτός ο κανονισμός είναι κανονισμός περίπου 25 ετών. Είναι αυτό που έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία ότι θα αλλάξει.

Στο πρόγραμμα «Daniel» από τις ζημιές που πάθατε, θα αποζημιωθείτε για όλα τα ζώα, είναι απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΑ και της πολιτικής ηγεσίας. Αυτή η διάταξη που δεν πατάει στη λογική, δε θα ισχύσει, θα πληρωθείτε κανονικά».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι «Μόνοι μας δεσμευτήκαμε ότι 30 Ιουνίου δε θα πάρουν τότε λεφτά, αλλά θα έχουν εξοφληθεί όλα τα πορίσματα, που είναι ένα τιτάνιο έργο. Άνθρωποι δουλεύουν πίσω από τις δικές μας εντολές.

Τετάρτη πρωί 31 Ιανουαρίου εμείς έχουμε διοικητικό συμβούλιο να αποφασίζουμε την πληρωμή των ζημιών του 2023 στο ακέραιο, δύο μήνες γρηγορότερα από ό,τι επιτρέπει η νομοθεσία.

Μέσα Φεβρουαρίου θα πληρώσουμε όσα πορίσματα υπάρχουν στον οργανισμό».

πηγή: agronews.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή