Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία λειτουργεί Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας στο Ωδείο Ευθυμιάδη στην Καρδίτσα

Για πρώτη  φορά  λειτουργεί στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Ελλάδα  με την απόφαση 210978/10-5-22 της Διεύθυνσης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού,  Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας  και διορίζεται ο Νίκος Ευθυμιάδης ως Δάσκαλος Διεύθυνσης Ορχήστρας στο ομώνυμο Ωδείο της Καρδίτσας, που λειτουργεί στην Καρδίτσα από το 1989, δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους  μουσικής, πτυχία και διπλώματα από το Κράτος.

Με  την ίδρυση και λειτουργία  με διδάσκοντα το Νίκο Ευθυμιάδη, του σημαντικού  και απαραίτητου αυτού Τμήματος   στην Καρδίτσα  διευρύνεται ακόμη περισσότερο η πολύπλευρη    προσφορά  του Νίκου Ευθυμιάδη στην μουσική εκπαίδευση του τόπου, στην Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά, αφού η Καρδίτσα  τίθεται στο επίκεντρο των υποψηφίων Μαέστρων.

Είναι  γνωστό ότι  η διεύθυνση  είναι απαραίτητο εργαλείο για  τους καθηγητές μουσικής που διευθύνουν ορχήστρες  και χορωδίες σε  κάθε είδους μουσικά σύνολα  αλλά  και  για όλους τους Μαέστρους Φιλαρμονικών, Χορωδιών κ.α., πού  πλέον μπορούν  να αποκτούν εξειδίκευση και Δίπλωμα  στην Διεύθυνση  στην Καρδίτσα από το Ωδείο Ευθυμιάδη.

Οι σπουδές στην Διεύθυνση Ορχήστρας είναι  δυνατές  για αποφοίτους Λυκείου  άνω  των  18  ετών και ο Δρ. Νίκος Ευθυμιάδης (Master of Art στη διεύθυνση) φιλοδοξεί να προσφέρει στην κοινωνία του Νομού Καρδίτσας, της Θεσσαλίας και  όλης της Ελλάδας, διπλωματούχους Μαέστρους στην Διεύθυνση Ορχήστρας.

Η φοίτηση στο Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας είναι πενταετής και χωρίζεται σε δέκα (10) εξάμηνα. Ως χειμερινό εξάμηνο ορίζεται το χρονικό διάστημα των μηνών ΣΕΠΤ. – ΙΑΝ. και ως θερινό το χρονικό διάστημα των μηνών ΦΕΒΡ. – ΙΟΥΝ.

Οι σπουδαστές γίνονται δεκτοί κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων και  αναλόγως της περιόδου των εξετάσεων, εγγράφονται στο Α΄ εξάμηνο (Χειμερινό ή Θερινό) του πλήρους κύκλου φοίτησης.

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για να γίνουν δεκτοί οι υποψήφιοι στις εισαγωγικές εξετάσεις πρέπει να διαθέτουν τα εξής τυπικά προσόντα.

  1. Απολυτήριο Λυκείου
  2. Πτυχίο Αντίστιξης τουλάχιστον
  3. Πτυχίο Πιάνου ή  άλλου  οργάνου(επίπεδο πιάνου τουλάχιστον  Μέσης βαθμίδας για  κατόχους πτυχίων άλλων οργάνων). Στις εισαγωγικές εξετάσεις, οι υποψήφιοι εξετάζονται  γραπτά και ακουστικά.

Με τη λειτουργία της Σχολής Μουσικής Διεύθυνσης – Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας το Ωδείο Ευθυμιάδη προσφέρει προνομιακά στην Καρδίτσα στους σπουδαστές την δυνατότητα σπουδών στη Διεύθυνση και την Απόκτηση Διπλώματος στη Διεύθυνση Ορχήστρας κάτι που μέχρι σήμερα ήταν κατάκτηση των   μεγάλων κεντρικών   Ωδείων της Ελλάδας.

Στο Ωδείο Ευθυμιάδη λειτουργεί επίσης Τμήμα Σύνθεσης, Σχολή Σαξοφώνου, Τμήμα κλειδοκύμβαλου, Τμήμα κρουστών οργάνων καθώς και όλες οι γνωστές και διαδεδομένες Σχολές και Τμήματα .

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2441075440, 2441042896 και στο email: [email protected];

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή