Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για τη νέα μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ στη Βουλή ο Θανάσης Λιούτας

«Οι λύσεις που δίνουμε με τη μεταρρύθμιση αυτή, είναι οι απαντήσεις και ο τρόπος για μια καλύτερη εποχή. Να βάλουμε τέλος στις κάκιστες πρακτικές της ταλαιπωρίας και των καθυστερήσεων και να τοποθετήσουμε τον ΕΦΚΑ στη σφαίρα του σύγχρονου και του αποτελεσματικού».

Από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, ως ομιλητής, περιέγραψε τις βασικές ρυθμίσεις, τις οποίες εισάγει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπογραμμίζοντας τον μεγάλο και κρίσιμο στόχο της νέας μεταρρύθμισης, την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2019 κληρονόμησε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σωρεία προβλημάτων και εκκρεμοτήτων σε σχέση με τον Οργανισμό του ΕΦΚΑ.  «Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που κληρονομήσαμε ήταν οι πολλές χιλιάδες εκκρεμών συντάξεων». Ειδικότερα, όσον αφορά το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Λιούτας τόνισε ότι, «πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο απέδειξε το μέγιστο κοινωνικό κόστος, το οποίο μπορεί να επιφέρει στην καθημερινότητα των ανθρώπων, η μη ορθή και μη προσεκτική πολιτική».

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «δίνει έναν μεγάλο αγώνα, ώστε τα προβλήματα να επιλυθούν. Είναι ένας αγώνας που έχει σημαντικά αποτελέσματα. Το 2021 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για την έκδοση των συντάξεων, ενώ ο τετραψήφιος αριθμός 1555 ήδη χρησιμοποιείται εκτενώς και με μεγάλη επιτυχία. Έχουν απαντηθεί ένα εκατομμύριο κλήσεις, με το ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης των αιτημάτων να φτάνει το 97,5%».

«Με το νέο νομοσχέδιο, ο ΕΦΚΑ θα τρέξει με ταχύτερες διαδικασίες και με γρηγορότερους ρυθμούς, πάντα προς όφελος των εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων».

«Για την επίτευξη των κρίσιμων αυτών στόχων, θα υπάρξει σύστημα επιβράβευσης σε όλον τον ΕΦΚΑ. Το πριμ μάλιστα θα συνδέεται με τους στόχους που θα ορίζει κάθε Γενική Διεύθυνση, ξεκινώντας από τις λειτουργίες της εκκαθάρισης των συντάξεων και της εξυπηρέτησης των πολιτών», περιέγραψε ο κ. Λιούτας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Τρικαλινός Βουλευτής σημείωσε ότι, «οι προβλέψεις του σημερινού νομοσχεδίου εισάγουν παρεμβάσεις που βασίζονται στην κοινή λογική της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών από τον ΕΦΚΑ».

«Ο ΕΦΚΑ πρέπει να δίνει τις λύσεις και να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες. Είναι ο Οργανισμός που βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνίας και απαντά σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα.

Οι λύσεις που δίνουμε είναι οι απαντήσεις και ο τρόπος για να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη εποχή, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας μας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή