Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και την αλληλεγγύη στους πληγέντες

Το Εργατικά Ταξικά Σωματεία των Τρικάλων συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.) για του πυρόπληκτους της χώρας μας ως μια πρώτη πράξη ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης στις δύσκολες ώρες που περνούν τις τελευταίες ημέρες . Καλούμε τους συναδέρφους, κάθε απλό άνθρωπο της περιοχής μας να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους κατοίκους όλων των περιοχών που δοκιμάζονται  από την πύρινη λαίλαπα, στους πυροσβέστες , τους εργαζόμενους όλων των μηχανισμών που δίνουν την μάχη για την κατάσβεσή της.

Δεν είναι μοιραίο η χώρα μας να κατακαίγεται κάθε καλοκαίρι από πυρκαγιές, να απανθρακώνονται χιλιάδες στρέμματα δάσους ,  να χάνονται ζωές και σπίτια . Είναι απότοκο της έλλειψης ουσιαστικής πρόληψης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, της πολιτικής που εμπορευματοποιεί τη γη και θυσιάζει αυτές τις ανάγκες προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και των νέων κερδοφόρων επενδύσεων που σχεδιάζουν.

Γι΄αυτό η οργή δεν μπορεί παρά να ξεχειλίζει όταν με τέτοιες τραγικές αφορμές, ερχόμαστε αντιμέτωποι ξανά και ξανά με  τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές στους αναγκαίους μηχανισμούς(πυροσβεστική κα), με την ανυπαρξία οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου με προτεραιότητα στους ανθρώπους ,τις κατοικίες τους, στον φυσικό πλούτο  . Την ίδια στιγμή μάλιστα που ετοιμάζονται νέοι πακτωλοί χρηματοδοτήσεων για «πράσινες μπίζνες» χωρίς να προβλέπεται δεκάρα τσακιστή για όλες αυτές τις ανάγκες.

Γι΄αυτό είναι και πρόκληση, υποκρισία η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, να τα αποδίδει όλα αυτά στα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και στην «ατομική ευθύνη» .

Μπροστά σε αυτή τις συνθήκες οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουν άλλη επιλογή από το  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τα Σωματεία , οι φορείς να μπουν μπροστά στην μάχη, στον αγώνα για να μην μείνει κανείς απροστάτευτος την επόμενη ημέρα. Να απαιτήσουμε :

  • Χωρίς καμιά καθυστέρηση να  παρθούν άμεσα μέτρα , να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.
  • Να διασφαλιστεί  η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
  • Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα γραφεία των Σωματείων. Όποιος συνάδερφος θέλει να συνεισφέρει παρακαλείται να επικοινωνήσει με τα παρακάτω τηλέφωνα :

Λιατίφης Γιώργος 6973311648, Πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

Παππή Κωνσταντίνα 6983752050, Πρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σέγγης Ηλίας 6976209436, Πρόεδρος Παραρτήματος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Τρικάλων


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή