Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID – 19 η ομιλία του Θανάση Λιούτα στη Βουλή

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη διαδικασία έκδοσης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID – 19, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Λιούτας αρχικά υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια εμβληματική απόφαση, η οποία υπήρξε πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού μας  Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Θανάσης Λιούτας συνέχισε, κάνοντας ειδική μνεία σχετικά με τα μεγάλα οφέλη, τα οποία δημιουργεί το πιστοποιητικό αυτό για το εθνικό τουριστικό μας προϊόν, αλλά και για τη δική μας, εδώ στον Νομό Τρικάλων, τουριστική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, ο Τρικαλινός Βουλευτής, αναφερόμενος στον τόπο μας και στα μεγάλα οφέλη για τον τοπικό μας τουρισμό, υπογράμμισε ότι,

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, κατάγομαι από τον Νομό Τρικάλων, από έναν τόπο, στον οποίο ο τουρισμός έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την τοπική μας ανάπτυξη και για την επιβίωση ενός πάρα πολύ μεγάλου μέρους της τοπικής μας κοινωνίας.

Είναι η πόλη των Τρικάλων, η οποία πριν την πανδημία συγκέντρωνε πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες ετησίως. Είναι τα Μετέωρα, στα οποία συναντούμε τον επιβλητικό θρησκευτικό μας τουρισμό. Είναι ο μεγάλης έκτασης ορεινός μας όγκος, στον οποίο ο θεματικός τουρισμός βρίσκει τη βάση και την πλήρη εφαρμογή του και είναι και οι πεδιάδες του κάμπου που κοιτώντας τες χάνεται το βλέμμα μέσα στο πράσινο.

Όπως και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, έτσι και εμείς στα Τρίκαλα, κατανοήσαμε ήδη από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, το πλήγμα που θα ερχόταν εξαιτίας του Κορωνοϊού. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID – 19 δεν είναι μια απλή απόφαση. Είναι μια σημαντική και ουσιαστική λύση επιβίωσης για όλους».

Ο Θανάσης Λιούτας κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε επίσης και στο ιστορικό ψηφιακό άλμα, το οποίο πραγματοποιείται στη χώρα μας, επί διακυβερνήσεως ΝΔ και Πρωθυπουργίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα, ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι, «το ψηφιακό άλμα, το οποίο συντελείται, είναι μια πράξη δημοκρατική, μια πράξη αλληλεγγύης σε σχέση με τον αδύναμο συμπολίτη μας και μια πράξη βαθιά ενθαρρυντική πάνω στην εθνική οικονομία. Σαφώς, η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής, όμως ο εκσυγχρονισμός αποτέλεσε έναν εξ αρχής, προεκλογικό μας σκοπό. Μπορεί η πανδημία να λειτούργησε ως επιταχυντής, όμως είναι το έργο του Υπουργείου και το όραμα του Πρωθυπουργού που λειτούργησαν και λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές ωφέλειας για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή