Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για το ιστορικό νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας ο Θανάσης Λιούτας από το Βήμα της Βουλής

Στη Βουλή των Ελλήνων συζητήθηκε και ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα για την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας.

Ο Βουλευτής Τρικάλων, ως ομιλητής επί του νομοσχεδίου αυτού και ως μέλος της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τοποθετήθηκε σχετικά, υπογραμμίζοντας την πάρα πολύ υψηλή σημασία των νέων συμβάσεων που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο.

Ειδικότερα ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι, με την απόκτηση των τριών φρεγατών Βelharra, με δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά μιας ακόμη, με την απόκτηση επιπλέον έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που γίνονται πλέον 24, και με την απόκτηση 44 τορπιλών για τα υπερσύγχρονα υποβρύχιά μας, το Πολεμικό μας Ναυτικό και η Πολεμική μας Αεροπορία αναβαθμίζονται αποφασιστικά.

«Ο Ουρανός και η Θάλασσα της Ελλάδας θωρακίζονται περαιτέρω και μάλιστα σε έναν πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Η αμυντική θωράκιση της χώρας μας αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός».

«Η ιστορικότητα του γεγονός», συνέχισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «δικαιολογείται από τον μείζονα στόχο του. Από τον στόχο της διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή μας, από τον στόχο της προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και από τον στόχο της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των Ελλήνων».

«Μέσα σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον, στο οποίο υπάρχει καταφανέστατη πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας, η ενίσχυση του εθνικού μας οπλοστασίου αποτελεί ένα μεγάλο και σημαντικό εργαλείο αποτροπής».

«Η ενίσχυση των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων, αποτελεί θεμέλιο στην προσπάθεια της αμυντικής μας θωράκισης. Θεμέλιο στην προσπάθεια της ενίσχυσης και της στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, στις οποίες  χρωστάμε πολλά, τις οποίες θαυμάζουμε και τιμούμε πάντα με σεβασμό, ταπεινότητα και συγκίνηση».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Τρικαλινός Βουλευτής σημείωσε ότι, «σήμερα είναι μια από εκείνες τις ημέρες, που συμβαίνουν ιστορικά γεγονότα. Που η πολιτική προσφέρει πολλά και ικανοποιεί την ανάγκη για ασφάλεια και ειρήνη. Οφείλουμε όλοι μας, είναι δηλαδή χρέος μας, να αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας, πάντα προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή