Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Για το καλό μας»

Ζούμε, εδώ και ενάμιση περίπου έτος, μέσα σε ένα ειδικό καθεστώς, το οποίο οικοδομείται με πρόσχημα την πανδημία. Έτσι, προωθούνται συνεχώς συνεχή ανελεύθερα και αντιδημοκρατικά μέτρα απέναντι στην κοινωνία και στους Έλληνες ως πρόσωπα και πολίτες. Οι τιμωρητικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη πηγαίνουν χέρι-χέρι με τον οικονομικό εξαναγκασμό, τα πρόστιμα, τον περιορισμό, τον τεχνητό διχασμό, το νομοθετικά κατοχυρωμένο ακαταδίωκτο όλων των υπευθύνων, την κατάργηση του δημόσιου χώρου.

Ταυτόχρονα, έχουμε την πιο φθηνή και κυνική προπαγάνδα με την μάσκα της ιατρικοποίησης της ζωής: καλλιέργεια φόβου και τρόμου σε υστερικές διαστάσεις, χαρακτηρισμός του κορωνοϊού ανάλογα πως βολεύει κάθε στιγμή, είτε ως «πανδημία νέων» τον Σεπτέμβριο, είτε τώρα (με επίσημο πρωθυπουργικό λόγο) ως «πανδημία ανεμβολίαστων». Ο Μητσοτάκης έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ διαφημιστικών εμφανίσεων με τον Μπουρλά της Pfizer και με τον εντελώς απαξιωτικό χαρακτηρισμό ως «ψεκασμένων» και «τσαρλατάνων» ενός μεγάλου μέρους του Ελληνικού Λαού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει αμετανόητη να προχωρά στην ίδια γραμμή επίθεσης σε ολόκληρη την κοινωνία, την δημοκρατία, την βιοηθική, τα ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα, επιβάλλοντας μια διαρκή κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Πίσω από το αφήγημά της για προστασία της «υγείας του Λαού», κρύβεται η δημιουργία των απαραίτητων όρων για την επιβολή μαζικών απολύσεων, μέσω της αναστολής εργασίας, για την εμπέδωση του φόβου και τρόμου ώστε να προχωρήσει ο μεγάλος μετασχηματισμός προς τον ψηφιακό καπιταλισμό και την κοινωνία της γενικής επιτήρησης.

Ας θυμηθούμε όσα έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα: «Λοκντάουν», απαγόρευση μετά τις 9 το βράδυ, αποστολή SMS για να βγούμε από το σπίτι, πρόστιμα, στρίμωγμα στα Μ.Μ.Μ, καθημερινό βομβαρδισμό φόβου, τρόμου και θανάτου από τα Μ.Μ.Ε, απαγόρευση συγκεντρώσεων, κλείσιμο σχολείων και σχολών, διάδοση της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, ποινικοποίηση διαφορετικών απόψεων για την πανδημία και την διαχείρισή της, ανακήρυξη των ανεμβολίαστων σε εσωτερικό εχθρό της κοινωνίας, αποκλεισμό τους από κάθε δραστηριότητα και χώρο, απολύσεις και άρση της ασφάλισής τους, «πριμοδότηση» των εμβολιασμένων στο να μην παίρνουν κανένα υγειονομικό μέτρο στα κέντρα διασκέδασης, χτύπημα της εστίασης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επίδειξη ταυτότητας και πιστοποιητικού σε όλους και παντού. Τελευταίο (μέχρι στιγμής) κυβερνητικό μέτρο τα 100 ευρώ ανά μήνα σε κάθε Έλληνα άνω των 60 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί (το οποίο ίσως επεκταθεί ηλικιακά ακόμα πιο κάτω). Η δε προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια τώρα επισήμως ορίζεται ως ολιγόμηνη (ο Μητσοτάκης μίλησε για 4 μήνες και την επόμενη μέρα οι «ειδικοί» το κατέβασαν στους 3 μήνες), οι θάνατοι εμβολιασμένων με 2 δόσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, ενώ αποδείχτηκε ότι ο ιός μεταδίδεται από/και σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους,

Ποιος δε γνωρίζει την πασίγνωστη φράση «Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;». Αυτό μας έρχεται στο νου όταν αντιλαμβανόμαστε το θράσος του Μητσοτάκη στην δικαιολόγηση των 100 ευρώ του προστίμου: τα έσοδα από αυτό, είπε, θα πάνε στην ενίσχυση των νοσοκομείων. Αφού πρώτα διέλυσαν τα νοσοκομεία, μετά τα υποστελέχωσαν, κατόπιν τα έκλεισαν, ύστερα μείωσαν τις δαπάνες για την υγεία κ.ο.κ., έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης, ο Πλεύρης και οι άλλοι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι της κυβέρνησης της Ν.Δ να «ενισχύσουν» τα νοσοκομεία με το «χαράτσι» που ρίχνουν στους άνω των 60 ετών (για… το καλό τους).

Ένας άλλος «ούλτρα» συστημικός παράγοντας, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επίτροπος της Ε.Ε, μιλά ανοιχτά την γλώσσα του χρήματος: έχουμε κάνει παραγγελίες εμβολίων για το 2022 και το 2023, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τώρα σε μαζικές παραγγελίες φαρμάκων που θεραπεύουν αποτελεσματικά στα πρώτα στάδια (δηλώσεις στον ΣΚΑΪ 25/11). Τι παραπάνω θα έλεγε ένας καλός «dealer»; Υπάρχει πιο ξεκάθαρη ομολογία; Πιστεύει κάποιος ακόμα ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γίνονται «για το καλό μας»;

Γιώργος Μισιάκας

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή