Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για το Νέο ΕΣΠΑ: 2021-2027 ο Θανάσης Λιούτας από το Βήμα της Ολομέλειας

Για τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις που εισάγονται με σκοπό τη διευκόλυνση της υλοποίησης των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, για την περίοδο 2021-2027, τοποθετήθηκε ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Λιούτας στάθηκε στις πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και εξελίσσονται εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Παρακολουθούμε τη συμφορά που έχει προκληθεί και που συνεχίζει να προκαλείται στο έδαφος της Ουκρανίας. Βλέπουμε τα θύματα, τους πρόσφυγες, την αντίσταση και συνάμα όλη την οικονομική προέκταση, την οποία δημιουργεί παγκοσμίως η εισβολή».

Ο Θανάσης Λιούτας, στην αρχή της ομιλίας του, περιέγραψε επίσης, τις κρίσιμες συνθήκες που διαμορφώνει η εισβολή σε όρους οικονομίας και σε όρους ενεργειακής ακρίβειας, καθώς και τη σημαντική στήριξη, η οποία δίνεται στην ελληνική κοινωνία μέσω των παρεμβάσεων του Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, αναφορικά με το νομοσχέδιο  για το νέο ΕΣΠΑ, ο Τρικαλινός Βουλευτής ανέφερε ότι, το ΕΣΠΑ αποτελεί καταλύτη στη συζήτηση και στη στρατηγική για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 26,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε συνδυασμό και με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, αποτελούν κονδύλια, τα οποία θα βοηθήσουν το εγχώριο επιχειρείν και τον κόσμο της εργασίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει και αποδεικνύει πόσο μεριμνά για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, καθώς εδώ και δυόμιση χρόνια έχει καταφέρει να φέρει τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων. Αυτό σημαίνει ότι για εμάς, η έννοια της ανάπτυξης δεν είναι μια θεωρητική έννοια. Η ανάπτυξη στηρίζεται σε έργα και πράξεις».

«Βασικοί μας στόχοι, η διεύρυνση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων, καθώς και η συνεχής δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο κ. Λιούτας εξήγησε ότι οι νέες παρεμβάσεις που έρχονται συντελούν στον καλύτερο συντονισμό των εργασιών, καθώς και στη μείωση της γραφειοκρατίας.

«Ανάμεσα στα υπόλοιπα και πολύ σημαντικά», ανέφερε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «θα πρέπει να εστιάσουμε και στο γεγονός ότι με τις νέες παρεμβάσεις μας, το ποσό που καταβάλλεται στους δικαιούχους δεν υπόκειται σε παρακράτηση ή κατάσχεση λόγω οφειλών προς το Δημόσιο, προς φορείς του δημόσιου τομέα, καθώς και προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς».

Ο Θανάσης Λιούτας κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε, τέλος, ότι το έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ και ο αγώνας όλων δε σταματάει εδώ. Είναι μια συνεχής και διαρκής προσπάθεια, με σκοπό να στηρίζονται, τα νέα παιδιά που τελειώνουν τις σπουδές τους και εισέρχονται στην αγορά εργασίας, όλος ο κόσμος της εργασίας, της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και οι επαγγελματίες της χώρας μας που για χρόνια παράγουν, προσφέρουν και συμβάλλουν πολύ στο ΑΕΠ της πατρίδας μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή