Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για τους πλημμυροπαθείς του νομού των Τρικάλων τώρα αρχίζουν όλα…

Αντιδράσεις στη Φαρκαδόνα για τα κυβερνητικά κλιμάκια – Σύλλογος για την οργανωμένη προώθηση των αιτημάτων στα Μεγάλα Καλύβια

 

Από τη μία τα κυβερνητικά κλιμάκια που επί τέσσερις μέρες βρισκόταν στον Θεσσαλικό κάμπο από την άλλη, οι πλημμυροπαθείς που προσπαθούν να επαναφέρουν τη ζωή τους σε ρυθμούς και να λύσουν καίρια ζητήματα όπως το στεγαστικό πρόβλημα αλλά και να μπούνε ξανά στην παραγωγή ανασταίνοντας επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

Στη Φαρκαδόνα, μετά την επίσκεψη του κλιμακίου, οι πλημμυροπαθείς κάνουν λόγο για μια «σύσκεψη εντυπωσιασμού» τονίζοντας μάλιστα και την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων, « …το πλήθος των αστυνομικών δυνάμεων που «έζωσε» το Δημαρχείο δεν επέτρεπε στους εκπροσώπους της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας να μπουν στο χώρο της.

Ο υπουργός και η κυβέρνησή του γνωρίζουν την αγανάκτηση  των πληγέντων της υπαίθρου και γι αυτό παίρνουν τα μέτρα τους για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να καταστείλουν τις αντιδράσεις. Έτσι  ήρθαν για να παρουσιάσουν μία μεγάλη φιέστα, να καλλιεργήσουν την αναμονή στους πλημμυροπαθείς αγροτοκτηνοτρόφους υποσχόμενοι αποζημιώσεις… με προοπτική εξαμήνου… και  βαφτίζοντας το κρέας ψάρι στην παρουσίαση των κυβερνητικών μέτρων για τους κτηνοτρόφους. Απαγόρευσαν όμως κάθε συζήτηση για τα ψίχουλα των αποζημιώσεων, για τα πάμπολλα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα των πληγέντων, για τη ζωή που καλούνται μόνοι να ξαναστήσουν χωρίς καμία ουσιαστική κρατική βοήθεια.

Αποδεικτικά στοιχεία πως το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν ήθελε κανέναν ουσιαστικό αντίλογο στο προπαγανδιστικό του αφήγημα είναι η προσπάθεια απαγόρευσης της εισόδου στην Επιτροπή Πλημμυροπαθών και αφού δεν τα κατάφερε η προσπάθεια φίμωσης και απαξίωσης μας με χυδαίο τρόπο μέσα στη σύσκεψη».

Την ίδια ώρα, στα Μεγάλα Καλύβια οι κάτοικοι και πληγέντες οργανώνονται και συντονίζονται μέσα από τη δημιουργία Συλλόγου. Όπως γνωστοποιούν, θα γίνουν εκλογές την Κυριακή 21 Ιανουαρίου καλώντας να συμμετέχουν και τους κατοίκους των γύρω χωριών, δηλαδή του Γλύνους και της Αγίας Κυριακής.

Συγκεκριμένα αναφέρουν, «Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και εκλέχτηκε η τριμελής Εφορευτική Επιτροπή η οποία, αφού συγκεντρώσει και ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για την Διοίκηση του Συλλόγου και την Εξελεγκτική Επιτροπή, θα πραγματοποιήσει τις εκλογές την Κυριακή 21/1/2024. Οι ώρες των εκλογών είναι από τις 10 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Αιτήσεις υποψηφιότητας θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 15/1 μέχρι την Τετάρτη το βράδυ 17/1/2024 τις ώρες 17.30-19.30, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ για να προλάβουμε να εκτυπώσουμε τα ψηφοδέλτια. Υποψηφιότητα μπορεί να θέσει οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου το επιθυμεί.

Καλούμε όλος τους κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων, της Αγίας Κυριακής και τους πλημμυροπαθείς του Γλύνους, να πάρουν μέρος στις εκλογές του Συλλόγου για την εκλογή της Διοίκησης και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Ενισχύοντας τον Σύλλογο ενισχύουμε την φωνή των πλημμυροπαθών και την διεκδικητική μας ικανότητα.

Δυνατός Σύλλογος σημαίνει πιο δυνατή η φωνή των πλημμυροπαθών, πιο δυνατός αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων μας!!!Για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω! Για να μην ξεριζωθούμε από τον τόπο μας!!!».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή