Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για 2η φορά

Τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της Ιστορίας της στο ποδόσφαιρο πανηγυρίζει η Γαλλία.
 
Μετά από 20 χρόνια από τον θρίαμβό της στο «σπίτι» της  με 3-0 επί της Βραζιλίας, η Γαλλία, πανηγυρίζει εκ νέου καθώς στην Μόσχα, οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 4-2 της Κροατίας στον τελικό του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ταυτόχρονα, ο Ομοσπονδιακός εκλέκτορας των «τρικολόρ» Ντεσάμπ, έγινε ο 3ος στην Ιστορία του αθλήματος που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατάκτησε Μουντιάλ ως παίκτης και προπονητής.

Ο τελικός, ήταν ο 2ος πιο παραγωγικός τελικός στην ιστορία, 60 χρόνια μετά το 5-2 της Βραζιλίας του Πελέ επί της Σουηδίας.
Η Κροατία μπήκε δυνατά και πήρε το έλεγχο του αγώνα στο ξεκίνημα, αλλά, παρότι περιόρισε τους Γάλλους σε παθητικό ρόλο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Η Γαλλία στο 18΄ κέρδισε ανύπαρκτο φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Γκριεζμάν που το κέρδισε και ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά γινόταν ο πρωτος παίχτης σε τελικό Μουντιάλ που πετυχαίνει …αυτογκόλ.

Στο 28΄ μετά από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Πέρισιτς, και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 38΄ «μίλησε» το …VAR, καθώς ο διαιτητής δεν είδε ότι μετά από κόρνερ του Γκριεζμάν ο Πέρισιτς βρήκε τη μπάλα με το χέρι και αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο επιθετικός της Ατλέτικο δεν λάθεψε και με τρίτο του εύστοχο πέναλτι στο Μουντιάλ «έγραψε» το 2-1.

Στο 2ο ημίχρονο υπήρξε μικρή διακοπή του αγώνα, όταν 4 άτομα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και απομακρύνθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας.

Το συμβάν αυτό «πάγωσε» λίγο τον ξέφρενο ρυθμό του ματς, για να έρθει στο 59΄ όταν ο Μπαπέ βρήκε ξανά χώρο από δεξιά και έκανε το γύρισμα για τον Γκριεζμάν, ο οποίος κοντρόλαρε έξοχα και έστρωσε στον επερχόμενο Πογκμπά που σούταρε, η μπάλα κόντραρε και επέστρεψε στον Πογκμπά και με νέο σουτ «έγραψε» το 3-1.

Στο 65΄ ο Μπαπέ με συρτό σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Η γκάφα του Γιορίς, να επιχειρήσει να κάνει ντρίμπλα μέσα στη μικρή περιοχή, έδωσε την ευκαιρία στο 69΄ στον Μάντζουκιτς για το 4-2.

Το τελευταίο σφύριγμα του Πιτάνα έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το πανηγύρι στο Παρίσι και τις υπόλοιπες πόλεις της Γαλλίας.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή