Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για 2η χρονιά Θερινό Σχολείο στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακών)

Για 2η χρονιά συνεχίζεται ο θεσμός των Θερινών Σχολείων στο 2ο ΣΔΕ (φυλακών) Τρικάλων.

Ο θεσμός αυτός, υπό τη αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του ΥΠ.Π.Ε.Θ., υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης Και Κοινωνικής Υποστήριξης Νέων Σε Κίνδυνο σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Θέμα του φετινού Θερινού είναι το «Αειφόρο Σχολείο». Ένα σχολείο φιλικό στο περιβάλλον, με οικολογική συνείδηση, αισθητικά αναβαθμισμένο, όπου μαθητές και καθηγητές αποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες. Ένα σχολείο που προωθεί την ελεύθερη έκφραση, την κριτική σκέψη και την υπευθυνότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις αποβλέπουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η δημιουργία κήπου στον αύλειο χώρο του σχολείου, η περιποίησή του και η ανάληψη της ευθύνης για τη συντήρησή του, η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου και η ιδιαίτερη φροντίδα των αιθουσών διδασκαλίας (με δράσεις όπως «σχεδιά-ζουμε και ζωγραφί-ζουμε» τις τάξεις μας) εξυπηρετούν τους βασικούς στόχους του προγράμματος όπως η συνεργασία, η συμμετοχή, η ανταλλαγή απόψεων και η από κοινού απόφαση για τον «δικό» τους χώρο.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή