Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιάννης Κουτσονάσιος: 43 Χρόνια ΝΔ – 43 Χρόνια Νέα Ελλάδα

Στις 4 Οκτωβρίου 1974 ιδρύθηκε από τον Κων/νο Καραμανλή η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα των μεγάλων επιλογών και αποφάσεων.
Αυτή η Παράταξη ιδρύθηκε για να υπηρετήσει, υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα. Η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ παραμένει πάντα επίκαιρη.
Πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία με σταθερά της την κοινωνική ευαισθησία. Σ' αυτή την πορεία των 43 χρόνων έβαλε πάνω από όλα το Εθνικό συμφέρον. Αυτό κάνει και σήμερα.
Αμέσως μετά την εκλογική της νίκη η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κων/νο Καραμανλή, λύνει οριστικά το πολιτειακό ζήτημα της χώρας, διεξάγοντας δημοψήφισμα στις 8.12.1974 με το οποίο καταργείται η Βασιλεία και εγκαθιδρύεται η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Πολύ σημαντική το 1975 η αναθεώρηση του συντάγματος. Είναι το πλέον προοδευτικό σύνταγμα της Ελλάδας, ικανό να ανταποκριθεί στις πολιτικοκοινωνικές τάσεις και ανάγκες της εποχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπνευστές του δεν αγνοούν την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και προβλέπουν στις διατάξεις του τη δυνατότητα συμμετοχής της χώρας σε υπερεθνικό οργανισμό.
Η μεγάλη εθνική επιλογή της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. , όπου υπήρξε το μεγάλο όραμα της ΝΔ, βοήθησε πάρα πολύ την χώρα, αλλά και όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις της ΝΔ έβαλαν το λιθαράκι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
Μετά τον Κων/νο Καραμανλή, Πρόεδροι στην ΝΔ έχουν θητεύσει ο Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κων/νος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς μετά την παραίτηση του οποίου αναλαμβάνει την Προεδρία ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και από τις 10-1-2016 Πρόεδρος της ΝΔ εκλέγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη δουλεύουν καθημερινά φτιάχνοντας ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που η ΝΔ θα εφαρμόσει αμέσως μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, αφού είναι σίγουρο, ότι ο Ελληνικός λαός θα δώσει την δυνατότητα στην ΝΔ να βγάλει την χώρα και πάλι στο ξέφωτο, διότι «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».
Γιάννης Κουτσονάσιος – Γενικός Ιατρός – Γραμματέας ΝΟΔΕ ΝΔ Τρικάλων
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή