Γιάννης Παρασκευάς: Η κακή μας μοίρα και το κακό συναπάντημα

Αν δεν είσαι τρελός, τρελαίνεσαι, αν δεν είσαι ψυχοπαθής γίνεσαι, αν δεν είσαι καρδιακός το έμφραγμα δεν το γλυτώνεις.

Αυτά μπορεί να συμβούν στον οποιονδήποτε από εμάς μπλέξει για τον άλφα ή βήτα λόγο με την κατ’ επίφαση αποκαλούμενη Δημόσια Διοίκηση.

Αν είσαι πολίτης και σου στρίψει να κάνεις την οποιαδήποτε δουλειά και χρειάζεσαι αδειοδοτήσεις και πιστοποιητικά, κάνε μια «φανουρόπιτα» μπας και η Χάρη του Αγίου Φανουρίου σου φανερώσει την ημέρα που θα ξεμπερδέψεις.

Αν κατά λάθος αποφασίσεις να κάνεις την οποιονδήποτε επένδυση, πρώτος βραχνάς το Δασαρχείο.

Για όλα σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο χρειάζεσαι απόφαση και πιστοποιητικό από την Διεύθυνση Δασών.

Τι πιο απλό, κάνεις την καρδιά σου πέτρα για να αποκτήσεις Ιώβεια υπομονή και σε κανένα χρόνο υπάρχει πιθανότητα να το έχεις στα χέρια σου.

Δεν αποδίδω απόλυτη ευθύνη στους υπαλλήλους της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, δυστυχώς και αυτοί ακολουθούν ότι υπαγορεύουν οι ισχύοντες διατάξεις.

Υπεύθυνοι όμως υπάλληλοι υπάρχουν, είναι όλοι αυτοί που προτείνουν τις διάφορες κουταμάρες που αποδέχονται άσχετοι Υπουργοί και ψηφίζουν αδιάβαστοι βουλευτές.

Απαιτούν οι διαδικασίες και οι νόμοι πρόσφατα πιστοποιητικά κυριότητας και κτηματολογικά διαγράμματα, υπομονή να έχεις έξι μήνες σου λένε είναι πολύ μικρός χρόνος για να γίνει μια μεταγραφή, να την δουν οι υπάλληλοι, να χρεωθεί κανονικά όπως προβλέπουν οι διαδικασίες να πάει στον δικαστή, να την ελέγξει ο δικαστής, να επιστρέψει στην υπάλληλο για χρέωση, να ελέγξει εκ νέου, να οδηγηθεί στο τεχνικό τμήμα, να επιστρέψει, να γραφούν οι μεταβολές και αν μέχρι τότε ζεις παίρνεις πιστοποιητικό και κτηματολογικό διάγραμμα.

Υπομονή, υπομονή χάσαμε και το…

Πάει η επένδυση και αν ακόμα έχεις γαϊδουρινή υπομονή την ώρα που θα είσαι έτοιμος το κόστος έχει πάει στο διάβολο.

Έχουμε και την αναθεματισμένη την Ευρωλαγνεία, περιβαλλοντικές μελέτες μας υποχρέωσαν να κάνουμε, εμείς σκεφτήκαμε, «τώρα που βρήκαμε παπά ώρα να τους θάψουμε όλους».

Ψήφισε η Βουλή μας, περιβαλλοντική μελέτη ακόμα και για τουαλέτα, άσε τα στάδια και τις διαφορες υπηρεσίες που εμπλέκονται.

Μεγάλη μου απορία, γίνονται όλα καθ’ υπερβολή γιατί κάποιοι έπρεπε να έχουν αντικείμενο για να ασχολούνται, ερώτηση κρίσης, ελέγχθηκε ποτέ η εφαρμογή της μελέτης;

Μη τυχόν και ισχυρισθεί κάποιος ναι γιατί σίγουρα θα είναι ψεύτης.

Θέλω να δηλώσω ευθύς εξ αρχής χωρίς καμία παρεξήγηση, υπεύθυνοι για αυτό το ρεζίλι δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί από αυτούς οι οποίοι ή από παραξενιά και άγνοια της αποστολής τους, ή από ευθυνοφοβία, ή συνειδητά δεν υπογράφουν, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της όποιας απόφασης.

Γιατί σου λένε να το κάνω, ζούμε σε μια τραγελαφική εποχή, το Κράτος ισχυρίζεται ότι πληρώνει υπαλλήλους και οι υπάλληλοι υποκρίνονται ότι δουλεύουν.

Υπάλληλος με «τρεις και εξήντα» υπήρχε το 1960.

Μην τυχόν και σου έλθει η φαεινή ιδέα να βγάλεις την οποιαδήποτε άδεια λειτουργίας για ότιδηποτε.

Εμπλέκονται «ων εκ έστιν αριθμός» συναρμόδιες υπηρεσίες, όλες δημόσιο είναι, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους είναι αδύνατον, ζητούν από εσένα να βολοδέρνεις από εδώ και από εκεί να μαζέψεις δικαιολογητικά, πιστοποιητικά και ότι άλλο φαντασθεί ο πιο διεφθαρμένος νους για να εξυπηρετήθεις.

«ζήσε μαύρε μου να φας τον Μάη τριφύλλι”

Πόσο δύσκολο είναι, η τεχνολογία δεν έφτασε μόνο στο φεγγάρι, μας φακέλωσε όλους, κάνει ότι δεν μπορεί να φαντασθεί ο ανθρώπινος νους, η μια υπηρεσία με την άλλη πόσο δύσκολο είναι να συνεργασθούν;

Στα νιάτα μου έδινα μια ευχή σε όποιον με συναντούσε, «να σε φυλάει ο Θεός να μην ανέβεις τα σκαλιά του δικαστηρίου και των τραπεζών».

Ποιος από εσάς δεν εχει οδυνηρές εμπειρίες και από τα δύο;

Να προσδιοριστεί δικάσιμος χρειάζεται χρόνος και βάλε, να είναι και καμία σοβαρή υπόθεση ας το πάρει το ποτάμι, για θέματα που είναι όλως διόλου διαδικαστικά χρειάζεσαι χρόνο και βάλε για να ξεμπερδέψεις.

Γίνεται η δικάσιμος, μέχρι να γραφεί η απόφαση και να σου παραδοθεί κάνεις τρίχρονο μνημόσυνο.

Μαύρο φίδι που σε έφαγε αν τυχόν και μπλέξεις με την Αρχαιολογία, τα βάσανα του Σίσυφου φαντάζουν παιχνίδι για μικρά παιδιά.

Ο χρόνος διεκπεραίωσης των θεμάτων τους ωχριά μπροστά στους χρόνους της ιστορικής αιωνιότητας.

Αντί να δουν όλα αυτά οι πολιτικοί μας ασχολούνται με τα μνημόνια και τα δημοσιονομικά.

Μας ταΐζουν κουτόχορτο και εμείς νομίζουμε ότι μας δίνουν παντεσπάνι, κάποιοι από εμάς δεν θέλανε συναλλαγές με τράπεζες, εκμεταλλευτές του χειρίστου είδους είναι, οι τράπεζες είναι μαγαζάκια που πουλάνε χρήμα, τοκογλύφοι του κερατά, οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι ένα από όλα που μας ζητάνε να γίνουμε δούλοι των Τραπεζών.

Όποιος πιστεύει ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και μάλιστα σήμερα που έχουν ξεπουληθεί στους ξένους καλύτερα να πάρει ξανάξ για να κοιμάται ήρεμα.

Μισθοί, συναλλαγές, εισφορές, οτιδήποτε μέσω τραπεζών και η πληρωμή της διαμεσολάβησης τους στα ύψη.

Τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια που σχίζουν τα ιμάτια τους και τα πουλάνε στους ξένους στο 3 τοις εκατό η μεγαλύτερη απάτη.

Μπούρδες, τα φιλέτα των κερδοφόρων επιχειρήσεων έχουν βάλει στο μάτι και αυτά θέλουν για ένα κομμάτι ψωμί να πάρουν οι Γερμανοί και οι άλλοι συνέταιροι τους.

Σε κουφάναν φίλε μου λέγοντας σου πως αν δεν δεχτούμε τους εκβιασμούς τους θα χάσεις τη σύνταξη και το μισθό σου, ένα είχαν στόχο να σε κάνουν άβουλο και να πιστέψεις ότι δεν έχεις τρόπο να αντιδράσεις.

Σου κουρκούτιαναν το μυαλό για την Ευρώπη, ποια Ευρώπη; Ο καθένας τραβά το πάπλωμα για τον εαυτό του.
Γερμανική είναι η Ευρώπη, προφήτης λες και ήταν ο ΑΝΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Αυτή τα οικονομάει, αυτή κερδίζει με ότι μας δανείζουν.

Κάνε χάζι με τι μας προτείνουν να κάνουμε, ότι τους βολεύει και όχι ότι είναι αναγκαίο για τη χώρα.

Κλείνω εδώ, σε ποιο Εθνικό μας ζήτημα μας στήριξε η Ευρώπη; Στην σχέση μας με την Τουρκία; Στο Σκοπιανό; Στην ΑΟΖ; Στις τουρκικές καθημερινές παραβιάσεις;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή