Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιάννης Σίμος: Όμοιος ομοίω αεί πελάζει

Μήνυση, λέει, υπέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον του Τσίπρα, των δικαστών και των μαρτύρων, επειδή το όνομά του εμπλέκεται στο σκάνδαλο NOVARTIS, ότι δηλαδή έλαβε χρήματα με τροχήλατες βαλίτσες.

Είναι γνωστό βέβαια στο πανελλήνιο, ότι ο κύριος αυτός έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη τότε που με το πακέτο Πινέιρο είχε συμφωνήσει με τον Γκλιγκόροφ στη λύση του Μακεδονικού προβλήματος για σύνθετη ονομασία κι αυτό το πρόβλημα ακόμα ταλανίζει τη χώρα μας. Και το αποτέλεσμα ήταν 140 χώρες να έχουν αναγνωρίσει το κρατίδιο ως σκέτη Μακεδονία.

Κατόπιν, βέβαια, ο ίδιος εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ της οποίας την κυβέρνηση έριξε και τότε είπα ότι είμαστε ανιστόρητος λαός, γιατί αυτοί που τον αποκαλούσαν αποστάτη και φώναζαν προδότη, αλήτη Σαμαρά κι όπου πατούσε και περνούσε τον υποδέχονταν με πορτοκάλια και σάπια λεμόνια, αυτοί οι ίδιοι τον επέλεξαν για αρχηγό τους.

Βεβαίως αργότερα έγινε πρωθυπουργός με τη στήριξη του Βενιζέλου και του Λοβέρδου, εκλεκτά παιδιά αμφότεροι της ελληνικής κοινωνίας.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην θυμίσω ότι , όταν ο Βενιζέλος ήταν υπόλογος για τα υποβρύχια που γέρνουν και τα εξοπλιστικά, από κοινού δεν ψήφισαν στην κάλπη για το Βενιζέλο για την παραπομπή του, απαλλάσσοντάς τον έτσι από τις ανομίες του.

Και ο Κούλης? Τι κάνει ο Κούλης?

Μα, αν δεν ήταν δέσμιος των εξαπτέρυγων του Σαμαρά και των ακροδεξιών στοιχείων που τον περιβάλλουν, δε θα τον έλεγαν Κούλη, θα τον έλεγαν Κυριάκο. Αλλά πώς να απεγκλωβιστεί, αφού  αρχηγός  της ΝΔ έγινε χάρη σε αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία?

Ο τρομοκρατημένος βρίζει, φωνάζει, απειλεί, αυτό ακριβώς που κάνει ο Σαμαράς, ο συνοδοιπόρος του Άδωνη, προβαίνοντας μάλιστα και σε μηνύσεις. Ξεχνάει, βέβαια, ότι, σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, μηδ΄ αλυσίδα στου Ρωμιού και στ΄ αγεριού το πόδι…
Θέλετε, δε θέλετε, η κάθαρση θα προχωρήσει κι ας λέτε, πιεζόμενοι, όλα στο φως ενώ σας αρέσει το σκοτάδι.

Μέσα σου, Κούλη, ξέρω ότι λες , θα απαλλαγώ  από τα βαρίδια, παρομοίως και η Φώφη από Βενιζέλο και Λοβέρδο. Εκτός αν δε θέλετε, οπότε κακό του κεφαλιού σας. Γιατί, δεν μπορεί να βγαίνει μόνιμα καπνός για συγκεκριμένα ονόματα και του περιβάλλοντός των, χωρίς να υπάρχει φωτιά.

Αλλά πάλι, Κούλη, πώς να τολμήσεις να απαλλαγείς, αφού εξ αιτίας των offshore της οικογένειάς σου, έμαθε Γεωγραφία ο ελληνικός λαός, γιατί τα νησιά Κέιμαν, μέχρι πριν λίγο καιρό, ελάχιστοι Έλληνες γνώριζαν, εξ ου και ο τίτλος του άρθρου, που σημαίνει, ο όμοιος τον όμοιο πάντα συναναστρέφεται.

Γιάννης Σίμος
Μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή