Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιαταγάνια, κουμπούρια και καριοφίλια στο 7ο Λύκειο Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

Μία ξεχωριστή επίσκεψη προγραμμάτισε χθες, Παρασκευή, το 7ο Λύκειο Τρικάλων όσον αφορά την επιμόρφωση των μαθητών για την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, άτομα από το «Άγημα Φουστανελοφόρων Τρικάλων» επισκέφθηκαν το σχολείο και παρουσίασαν στους μαθητές τη φορεσιά και τον οπλισμό του 1821.

Εξήγησαν στους μαθητές ότι οι 400 δίπλες της φουστανέλας συμβολίζουν τα 400 χρόνια σκλαβιάς του ελληνισμού και τους έδειξαν γιαταγάνια, κουμπούρια και καριοφίλια.

Η γιορτή έκλεισε με χορούς από τους μαθητές, τους οποίους προετοίμασε η Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Αριστέα Καραμήτρου. Οι μαθήτριες της Γ’ τάξης Βένια Μάστορα και Λυδία Μόσχοβου παρουσίασαν την εκδήλωση και διάβασαν ένα σύντομο χρονικό από την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μέχρι και την Επανάσταση του 1821 και τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού κράτους. Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αθανασία Τσιοτινού επισήμανε τα διαχρονικά μηνύματα του 1821 και τόνισε την ανάγκη για διαρκή αγώνα και πάλη για έναν καλύτερο κόσμο.

Τέλος, την εκδήλωση επισκέφθηκε και ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων νομού Τρικάλων, συγγραφέας και προηγούμενος Διευθυντής του σχολείου κ.Αγαθοκλής Αζέλης, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της 25ης, έδωσε συμβουλές στους μαθητές και εξέφρασε τη συγκίνησή του και τη χαρά του που συνάντησε τους παλιούς μαθητές του και τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκε έξι ολόκληρα χρόνια.

Δείτε παρακάτω την δημοσίευση και τις φωτογραφίες:

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή