Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί πήρε πίσω ο Μητσοτάκης, τα voucher της ντροπής του Γιάννη Βρούτση

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού, πήρε τέλος αυτή η προσβλητική ιστορία με τα voucher και τα προγράμματα κατάρτισης των έξι επιστημονικών κλάδων, με τα οποία απαξίωνε το υπουργείο εργασίας και προσωπικά ο κ. Βρούτσης, τον επιστημονικό κόσμο της χώρας.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι αναρτήσεις από τα ΚΕΚ, με τα οποία ενημέρωναν όσους θα έπαιρναν μέρος στο πρόγραμμα. Προφανώς τα κείμενα ήταν μεταφρασμένα από ξένη γλώσσα, μέσω της αυτόματης μετάφρασης της google, με αποτέλεσμα ο επιστημονικός κόσμος να διαβάζει ένα κείμενο ντροπή, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για κάθε αρμόδιο που συναινούσε να δημοσιευθούν σε επίσημες σελίδες τέτοια ενημερωτικά σημειώματα.

Υπήρξε ομοβροντία αντιδράσεων από τους συλλόγους των επιστημονικών κλάδων, αλλά και από την αντιπολίτευση, για τα voucher της ντροπής και τον τρόπο που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, με αποτέλεσμα να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ευθύνη να τα πάρει πίσω και να αδειάσει τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος βγήκε δημόσια και παραδέχθηκε πως ήταν μια απόφαση που πάρθηκε στο πόδι και μετά από όλο αυτό το θόρυβο υποχρεώθηκε να την ανακαλέσει.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να δοθεί το ποσό των 600 ευρώ σε όλους τους επιστήμονες της χώρας. Θα είναι το βοήθημα που θα δοθεί για το μήνα Απρίλιο, δηλαδή για ένα μήνα, ενώ τα 800 ευρώ που θα λάβουν άλλοι εργαζόμενοι και οι πληττόμενες επιχειρήσεις, είναι για ενάμιση μήνα.

Ο κ. Βρούτσης είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης που χρεώνεται με πέναλτι δημόσια και δια στόματος πρωθυπουργού. Έχει καταφέρει να προκαλέσει άλλες δυο φορές τη γενική κατακραυγή των εργαζομένων.

Η πρώτη ήταν με τον αντεργατικό νόμο που υπέγραψε προ μηνών, για το δικαίωμα των εργοδοτών να απασχολούν το προσωπικό τους λιγότερες μέρες και να τους θέτουν σε υποχρεωτική αργία, όποτε εκείνοι το επιθυμούν, χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου των εργαζομένων.

Η δεύτερη, ήταν με το δικαίωμα που έδωσε στους εργοδότες να δώσουν σε δόσεις το δώρο του Πάσχα. Αμέσως το υιοθέτησαν επιχειρήσεις κερδοφόρες, όπως κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τα οποία ειδικά αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα ωφελημένα, αφού τα διαφημιστικά έσοδα έχουν αυξηθεί, λόγω του ότι αυξήθηκε ο αριθμός του κόσμου που βλέπει τηλεόραση κατά την περίοδο του εγκλεισμού. Αυξήθηκε ο χρόνος που βλέπει τηλεόραση ο κόσμος. Αυξήθηκαν οι διαφημίσεις, αφού είναι τα μόνα μέσα που μπορούν μαζί με το διαδίκτυο να διαφημίζουν υπηρεσίες και προϊόντα. Επίσης δόθηκε από την κυβέρνηση έξτρα κονδύλι έντεκα εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ, για τα διαφημιστικά σποτάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης υπήρξε και μια ακόμη ευνοϊκή διάταξη, με την οποία δεν θα πληρώσει για φέτος τη δόση των 3,5 εκ. ευρώ το κάθε κανάλι, για την τηλεοπτική άδεια που έχει πάρει.

Παρ’ όλα αυτά τρία μεγάλα κανάλια, πιάστηκαν από την απαράδεκτη απόφαση Βρούτση και έδωσαν στους εργαζόμενους, μέρος του δώρου του Πάσχα και το υπόλοιπο θα το καταβάλουν τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσαν στους εργαζομένους τους.

Μάλλον είναι ώρα να αποσύρει ο πρωθυπουργός μαζί με τα voucher της ντροπής κι αυτές τις αντεργατικές αθλιότητες του κ. Βρούτση και ίσως και τον ίδιο τον κ. Βρούτση από τη θέση του Υπουργού Εργασίας, γιατί όσο κάθεται σ’ αυτή τη θέση, απεργάζεται ό,τι χυδαιότερο μπορεί να σκαρφιστεί εργοδοτικός νους, για τον εργαζόμενο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή