Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί «τρέμει» ο ΣΥΡΙΖΑ την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα;

Άρκεσαν λίγα δημοσιεύματα στον διεθνή και ιδιαίτερα στον Βρετανικό τύπο περί ενδεχομένου επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στη χώρα μας  αντί να χαιρόμαστε, βρήκαμε μία ακόμη ευκαιρία να ασκήσουμε μικροκομματική πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε για μία ακόμη φορά τον παλιό κακό εαυτό του, όπως τόσες και τόσες φορές……

Όταν δεν ψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες και τα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν εμπιστεύεται περισσότερο τις ΜΚΟ από τις Ελληνικές αρχές, όταν ταυτίζεται με τις Τουρκικές αιτιάσεις για το Μεταναστευτικό ότι η Ελλάδα “πνίγει” μετανάστες στο Αιγαίο και όταν στελέχη του επιμένουν ακόμη στην περίφημη ιστορία της μικρής Μαρίας και των 38 μεταναστών στο νησάκι του Έβρου…..

Έτσι και τώρα, προκειμένου ακυρώσει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο μας, ομιλεί για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις της Ελληνικής πλευράς, μυστική διπλωματία κλπ, με αντικειμενικό στόχο τη μη επίτευξη συμφωνίας ή, σε θετική περίπτωση, την απομείωση της για να μην πιστωθεί την επιτυχία η  Ελληνική Κυβέρνηση.

Όταν επί διακυβέρνησης του οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι είχαν υποθηκευτεί στο Υπερταμείο για 100 χρόνια και βγήκαν απ’ αυτό μόνο μετά την έντονη αντίδραση του Ελληνικού λαού και των άλλων πολιτικών δυνάμεων….

Κι όλα αυτός ο αντιπολιτευτικός οίστρος, χωρίς να έχει ανακοινώσει κάτι η Ελληνική Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο !!!!

Ας καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτά που έκανε ως αντιπολίτευση την περίοδο 2012_2015 και τον έφεραν στην εξουσία με το περιβόητο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το “σκίσιμο των μνημονίων”, ΔΕΝ ξαναγίνονται….

Γιατί η περίοδος της διακυβέρνησης του “με τις περίφημες κωλοτούμπες, τον Νόμο Κατρουγκαλου, την κατάργηση του ΕΚΑΣ” κλπ, είναι ακόμη νωπά στη μνήμη του Ελληνικού λαού….

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή