Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί υπήρχαν αδιάθετα σπίτια στα Εργατικά της Σωτήρας μέχρι και σήμερα;

Από τα 11 που υπολογιζόταν αρχικά θα δοθούν τελικά 9 – Για τα δύο δρομολογήθηκε πρόσφατα η απόδοσή τους σε δικαιούχους

Αρκετοί αναρωτιούνται γιατί ακόμη και σήμερα, υπήρχαν αδιάθετες κατοικίες στα Εργατικά της Σωτήρας στα Τρίκαλα, οι οποίες θα διατεθούν προσωρινά σε πλημμυροπαθείς οικογένειες.

Την ίδια ώρα μάλιστα που το στεγαστικό πρόβλημα έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, μέχρι πριν λίγες ημέρες, οι αδιάθετες κατοικίες της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΕΚ) αριθμούσαν τις 11. Αυτός ήταν μάλιστα ο αριθμός που περιείχε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κατά την οποία εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Νίκου Σακκά για να δρομολογηθεί η παραχώρησή τους.

Σήμερα, μιλάμε για 9 κατοικίες αφού σε μία περίπτωση πριν λίγες ημέρες παραχωρήθηκε σε δικαιούχο και σε μία δεύτερη ειδοποιήθηκε ο επιλαχόντας.

Οι κατοικίες αυτές ήταν «εγκλωβισμένες» σε μια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε από το 2009-2010 και φαίνεται ότι κρατά μέχρι σήμερα.

Ο λόγος ήταν ότι εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις μετά το αίτημα συμπολιτών μας που αποκλείστηκαν από τον ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να εξετάζονται …επί μακρόν και χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Αυτό δείχνει και την προσωρινότητα βέβαια της στεγαστικής λύσης. Για την ώρα είναι σημαντικό να επισπευσθεί η φιλοξενία των πλημμυροπαθών, όμως προφανώς αυτή θα μπορεί να διαρκέσει μέχρι να προκύψουν τελικοί δικαιούχοι έστω κι αν έχουν περάσει 13 χρόνια από την παράδοση του οικισμού…

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή