Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί και τα ζώα έχουν ανάγκη από δροσιά

Ο καιρός στη χώρα τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει ασυνήθιστες για την εποχή  θερμοκρασίες, με βροχές, καταιγίδες και τον υδράργυρο να βρίσκεται σε αρκετά χαμηλές για καλοκαίρι θερμοκρασίες. Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με την Αγγλία.

Αντιμέτωπη η Βρετανία με πολύ υψηλές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της με τους κατοίκους να προσπαθούν να βρουν μια νότα δροσιάς. Την ίδια στιγμή  όμως και τα ζώα στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, όσο και να μας ακούγεται παράξενο.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού προκειμένου να τα βοηθήσουν να μπορούν να ανταπεξέλθουν βρήκαν τον πιο ωραίο τρόπο, τους έδωσαν γρανίτες. Με τον υδράργυρο «κολλημένο» στους  30 βαθμούς κελσίου  τα μαϊμουδάκια  Σαιμίρη και οι γορίλλες μασούλησαν ευχάριστα τα κατεψυγμένα εδέσματα μεταξύ αυτών ηλιόσπορο, καρύδια, ρεβίθια και συμπυκνωμένους χυμούς.
Όπως ανέφερε στο Reuters υπάλληλος του ζωολογικού κήπου  Τζέικοπ Ουίνφιλντ  «Καθώς ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ζεστός πολλά από τα ζώα μας δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους. Ζώα όπως οι γορίλλες μας πρέπει να μείνουν δροσερά καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, επομένως τους δίνουμε γρανίτες.»

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή