Γιώργος Καΐκης: Η ιστορία επαναλαμβάνεται… με ευθύνη της κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τρικκαίων εκφράζει για μια ακόμα φορά την ανησυχία της για την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού ήδη σε 4 Δημοτικά και 2 Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, σε μόλις μια βδομάδα επαναλειτουργίας τους.

Έχοντας παρουσιάσει την προηγούμενη περίοδο αναλυτικά το χάρτη λειτουργίας της Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα με τα πολλά και μεγάλα σε αριθμό μαθητών τμήματα, την κακή κτιριακή εικόνα σε πολλά σχολεία με αίθουσες κλουβιά, με καθαρίστριες σε καθεμιά από τις οποίες να αναλογούν 14-15 αίθουσες, όχι απλά κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά χτυπήσαμε συναγερμό και προτείναμε λύσεις, μπαίνοντας μπροστά στην αγωνιστική τους διεκδίκηση από τους μαζικούς φορείς.

Όμως, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» ή, όπως λέει και ο λαός μας,  «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή άφησαν για δεύτερη φορά το χρόνο ανεκμετάλλευτο και δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Κρύβονται πίσω από την “εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων”, που είναι κομμένα και ραμμένα στη λογική κόστους-οφέλους, δηλαδή στη λειτουργία των σχολείων χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση, ούτε αυτή την ώρα που φουντώνει το τρίτο κύμα της πανδημίας!

Από την έναρξη εξάπλωσης της πανδημίας με συνεχείς παρεμβάσεις προς τη δημοτική αρχή, διεκδικήσαμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών με μικρά ολιγομελή τμήματα, με τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας και προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Η στάση της δημοτικής αρχής είναι από την μία να υπερασπίζεται τις κυβερνητικές επιλογές και από την άλλη να δηλώνει “αναρμόδια”.

          Διεκδικούμε:

  • Άμεσα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και του προσωπικού σχολείων και παιδικών σταθμών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να επιλυθούν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων, να παρθούν άμεσα αποφάσεις, να εξευρεθούν νέοι κατάλληλοι χώροι».
  • Να επιλυθεί άμεσα και τώρα το πρόβλημα της επιμελούς καθαριότητας σχολικών χώρων και αιθουσών.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις Σχολικές Επιτροπές.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Τρικκαίων καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς με τους συλλόγους τους και τους μαθητές να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Για τη Λαική Συσπείρωση Τρικκαίων Γιώργος Καΐκης, δημοτικός σύμβουλος. Τρίκαλα ,Φεβρουάριος 2021.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή