Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιώργος Καΐκης: Καταγγέλλουμε τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και στο Δημοτικό Συμβούλιο

“Ο Παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία…”

 

Τη “δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης” κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Τρικκαίων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  31 Οκτώβρη 2023, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καΐκης

 

Συγκεκριμένα ανέφερε:

 

Ο Παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών,  με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς.

Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ –ΕΕ παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής  2.000.000 Παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους. Οι βομβαρδισμοί, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά αμάχων, είναι η απάντηση του Ισραήλ στην εύλογη αντίδραση των Παλαιστινίων σε αυτή την κατάσταση.

 

Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα. Επιβεβαιώνεται ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με το φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.

 

Να λοιπόν ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα ποιος ευθύνεται για τον πόλεμο που γεννά φρίκη και αγριότητες. Ευθύνεται η Ισραηλινή κατοχή, η μη αναγνώριση της δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

 

Αυτό είναι που ακούγεται «εκκωφαντικά» αυτή την περίοδο στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία αλλά και εδώ στην  Ελλάδα , που κάνει θρύψαλα την προκλητική διασπορά fake news και την προπαγάνδα από τους μηχανισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ που περνάει μέσα από την επίσημη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης άλλα και των άλλων κομμάτων και αποσκοπεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

Να καλλιεργεί τη λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτη και θύμα.

Να συκοφαντεί το δίκαιο αγώνα ενός λαού που με όλα τα μέσα παλεύει για να έχει τη δικιά του πατρίδα ,το δικό του κράτος.

Να προωθεί το ανιστόρητο περί «δικαιώματος αυτοάμυνας» του κατοχικού Ισραηλινού στρατού.

Να σβήσει την ιστορική μνήμη που δεν ξεχνά πως δεν ξεκίνησαν όλα στις 7 Οκτώβρη, αλλά υπάρχει ιστορία δεκαετιών στην  Ισραηλινή κατοχή και στον αγώνα εναντίον της.

 

Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης  στη Γάζα, το έγκλημα που γίνεται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, στηρίζουμε τον αγώνα του λαού μας που διαδηλώνει μαζικά σε όλη τη χώρα για να σταματήσει το έγκλημα  και η συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή.

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά.

 

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή