Γιώργος Σπαθης «Για μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές»

Παρακολουθώντας τα έργα και ημέρες της «έξυπνης» Δημοτικής Αρχής του δημάρχου κ. Παπαστεργίου σε όλα τα επίπεδα παραγωγής δημοτικού έργου, είναι κοινή  διαπίστωση ότι από τότε που ανέλαβε τις τύχες του Δήμου Τρικάλων στα χέρια του, το μεγαλύτερο έργο που έκανε, είναι το γκρέμισμα της γέφυρας «κιτς- Καλατράβα», το κουκούλωμα και η εξαφάνιση κάθε ίχνους ευθύνης, ούτε γάτος ούτε ζημιά. Αυτό θα πει «έξυπνη» πόλη αφού μόνο εδώ συμβαίνουν τέτοιου βεληνεκούς  θέματα με  πανελλαδική πρωτοτυπία  .

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε  και για αλλά πολλά  έργα, όπως τα πατημένα και τσαλακωμένα πλαστικά κολωνάκια στους δρόμους όμως θα μείνουμε στο γκρέμισμα της γέφυρας «κιτς-Καλατράβα» γιατί αυτό είναι μοναδικό έργο που  πρέπει να μείνει στην ιστορία του τόπου μας. !!!

Όσο για την οικονομική ζημιά που ξεπερνά το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, αν συνυπολογίσουμε και το κόστος της νέας γέφυρας που πρέπει να γίνει στην ίδια θέση, τότε η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη και το μάρμαρο καλούνται να το πληρώσουν πάλι  οι τρικαλινοί πολίτες. Όμως αυτό για τον κ Παπαστεργίου είναι αδιάφορο, όπως και το 2003 αδιαφορούσε όταν ήταν βασικός συντελεστής, της τότε Δημοτικής Αρχής ως αντιδήμαρχος έργων και υποδομών και παρέλαβαν στο δήμο ένα τεράστιο πακέτο έργων του Γ.Κ.Π.Σ.   μόνο για το κέντρο της  ήταν  είκοσι εκατομμύρια ευρώ  και  ο δήμος   κατείχε την 9η θέση στην κλίμακα ένταξης έργων στην Ελλάδα ήταν  τεράστια τα κονδύλια και όταν έκλεισε το Γ΄ Κ.Π.Σ  ο Δήμος Τρικάλων κατέληξε στην 86η θέση ( πιο κάτω από έναν μικρό δήμο της Νάξου). Αυτό θα πει «εξυπνάδα»!!!

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί δεν άρπαξαν την ευκαιρία και δεν ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα όπως είχαν υποχρέωση και πέταξαν στον κουβά τόσα εκατομμύρια ευρώ ένα πακέτο έργων τοπικής αναφοράς με αναπλάσεις και αναμόρφωση του ιστορικού εμπορικού κέντρου με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για εύκολη πρόσβαση από και προς στο κέντρο της πόλης;

Και ενδεικτικά αναφέρω τα έργα για να γνωρίζουν και να συγκρίνουν οι συμπολίτες. Αναμόρφωση ενοποίηση πλατειών, Ηρώων Πολυτεχνείου, Κιτριλάκη, ενοποίηση με τμήμα της οδού Τσιτσάνη, Σαράφη, Αμαλίας,  Ληθαίου ποταμού και πρόσβαση για Πικ. ΝΙΚ, στα πρανή του πόταμου.  Αναμόρφωση 25ης Μαρτίου και  πλατείας του  ΟΤΕ, Κονδύλη και  Ερμού,  πεζοδρόμηση της οδού Αθανασίου Διάκου, Ιακωβάκη, Μιαούλη, Τζαβέλα, αναμόρφωση της οδού Αλβανικού Μετώπου, 28ης Οκτωβρίου, χώροι υγιεινής, παρκινγκ  εκατο (100) θέσεων στην οδό Κανούτα , ελεγχόμενη στάθμευση, ποδηλατοδρόμοι, mini buς σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ.

Και με αφορμή το έργο αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης, τίθεται ευθέως το ερώτημα στον κ Παπαστεργίου, γιατί δεν παρουσίασε όλες τις μελέτες που είχε ο δήμος για  τo κέντρο της πόλης, σε δημόσιο χώρο  όπως του ζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εκφράσουν την άποψη τους  και οι πολίτες;

Οι πολίτες βλέπουν ότι είναι  όνειρο θερινής νυχτός, είναι μια ουτοπία, για την σημερινή Δημοτική Αρχή και βλέπουν μια ακόμα «χαμένη τετραετία», μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, από την αμέλεια και ανικανότητα της «έξυπνης» Δημοτικής Αρχής. Όμως το  όραμα για μια πόλη που να παράγει πραγματικές αξίες, σε όλα τα επίπεδα, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, με ένα σύγχρονο κοινωνικό αναπτυξιακό σχέδιο για την πραγματική στήριξη των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών και αγροτών, σε κάθε γωνιά του δήμου παραμένει ζωντανό.

Γιώργος Σπαθης Πρώην Δήμαρχος©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή