Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιορτάστηκαν τα 19α Τσαβαλιάρεια  στην Πιαλεία

Κεντρικός Ομιλητής ο Νικόλαος Παπαγεωργίου Στρατηγός ε.α.

Η Πιαλεία για μία ακόμα χρονιά τίμησε τον Ήρωα της  Βασίλη Τσιαβαλιάρη  που πρώτος έπεσε για την Ελευθερία της Πατρίδας  τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 σε φυλάκιο  στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στον Ελληνοιταλικό πόλεμο, με την εκδήλωση των 19ων Τσαβαλιαρείων  που έλαβε χώρα την Κυριακή το πρωί  έμπροσθεν του Ανδριάντα του Ήρωα, με οργανωτές τον Δήμο Πύλης και την Τοπική Κοινότητα Πιαλείας.

Η εκδήλωση άρχισε με την Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέστηκε στον χώρο του Μνημείου του  Ήρωα Βασίλη Τσιαβαλιάρη, από τον Πρεσβύτερο Πατέρα Φώτιο Κωτούλα , ακολούθησε η παρουσίαση του πρώτου πολεμικού Ανακοινωθέντος του Έπους της 28ης Οκτωβρίου  1940 και ανεγνώσθη το  «Προσκλητήριο» των πεσόντων.

Στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές  και Στρατιωτικές Αρχές του Ν. Τρικάλων , του Δήμου Πύλης  και τους  Τοπικούς φορείς.

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Σκρέκας, ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος  και  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας.

Ακολούθησε η ομιλία του Επίσημου προσκεκλημένου της Εκδήλωσης κ. Νικολάου Παπαγεωργίου  Στρατηγού ε. α.

Ακούστηκαν τραγούδια της Εποχής  από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης και έγινε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας.

Η  Εκδήλωση έκλεισε με την Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τιμητικό δώρο δόθηκε από τον Δήμαρχο  κ. Κωνσταντίνο  Μαράβα στον κ. Νικόλαο  Παπαγεωργίου.

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Σκρέκας, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Διοικητής του Α.Τ. Πύλης κ. Χρήστος Παπαδογιάννης (Αστυνόμος Α’), ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης κ. Αναστάσιος Δαλαγεώργος, ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Πιαλέιας κ. Κων/νος Πατσιούρας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πατέρας  Δημήτριος Κατσαρός, Αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι.

Την εκδήλωση πλαισίωναν ως τιμητικά Αγήματα η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων και η Ομάδα «731».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή