Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Το αφιέρωμα τιμής του σχολείου μας στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών συμπεριέλαβε φέτος και μία άλλη πολύ ευαίσθητη πτυχή μνήμης για όλους μας. Οι Τρεις Ιεράρχες, που ήταν πάντα δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, στάθηκαν, μέσα από το αφιέρωμά μας, νοητά, δίπλα στους απανταχού πρόσφυγες, στο πλαίσιο μιας ιστορικής αναδρομής που είχε επετειακό χαρακτήρα αφού, πριν από μερικούς  μήνες συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, στη διάρκεια της οποίας η πατρίδα μας άνοιξε τις πύλες της και προσέφερε καταφύγιο σε 1.500. 000 περίπου Έλληνες πρόσφυγες, σε εθνικά τραγικές συνθήκες.

Προβλήθηκαν βίντεο, τόσο για τη μικρασιατική καταστροφή και τη φυγή των προσφύγων στην Ελλάδα, όσο και για το δράμα που βιώνουν καθημερινά οι σύγχρονοι πρόσφυγες. Επίσης, ακούστηκαν ποιήματα, τραγούδια, μαρτυρίες, αφηγήσεις, με σκοπό να συνδεθούν με τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών για την ανακούφιση της φτώχειας και του ανθρώπινου πόνου. Η ελεημοσύνη, που ήταν το βασικό μήνυμα της γιορτής, αναδύθηκε ως μία διαχρονική αξία συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τη γιορτή συνδιοργάνωσαν 30 περίπου μαθητές/τριες  που συμμετείχαν στις αφηγήσεις, τη χορωδία, τις απαγγελίες και τη δημιουργία του ψηφιακού υλικού μαζί με τους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Αναγνωστοπούλου Ευαγγελία ΠΕ01 και Γέρμανο Δημήτριο ΠΕ02, ενώ ο Γκότζιας Κων/νος ΠΕ79.01 είχε τη μουσική επιμέλεια και τη διεύθυνση της χορωδίας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή