Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γκρεμίζουν τα κάστρα …!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων
 
Δεν υπάρχει άνθρωπος σ’ αυτή την χώρα, που να μπορούσε να σκεφτεί πως, μόλις μέσα σε τέσσερα χρόνια, θα καταστρέφονταν ότι χτίστηκε με κόπο, με πόνο και με θυσίες εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια. Η πορεία του Ελληνισμού, από Αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, μεγαλούργησε, όταν συναντήθηκε με τον Χριστιανισμό και δημιουργήθηκε έτσι ο λεγόμενος Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός. Ένας πολιτισμός, που στερέωσε την πίστη των ανθρώπων στον Τριαδικό Θεό. Πανύψωσε τον Άνθρωπο και του έδειξε την «ΘΕΩΣΗ» και που έβγαλε τους Έλληνες σώους, μέσα από τις συμπληγάδες της αθεΐας, της βαρβαρότητας και της καταστροφής.
 
Οι ιδέες, οι Αρχές και οι Αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, απετέλεσαν τα θεμέλια της σύγχρονης κοινωνίας και τον φάρο, που οδηγεί τους πιστούς στην σωτηρία της ψυχής και στην Ουράνιο Βασιλεία.
 
Έτσι δημιουργήθηκαν διάφορα σύμβολα, διάφορα κτίσματα, διάφοροι εκκλησιαστικοί κανόνες και λειτουργίες, που θυμίζουν στον πιστό Χριστιανό το «τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών» και το «συ ει ο Θεός ο ποιών θαυμάσια μόνο». Βέβαια στην ζωή μας υπάρχει και ο «Αντίχριστος» δηλαδή εκείνος που πολεμάει τον Χριστό ή εκείνος που θέλει να μπει στην θέση του Χριστού.
 
Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, που δεν δέχεται την φιλοσοφία και την αξία του Χριστιανισμού, άνοιξε μια «Κερκόπορτα», για να γκρεμίσουν τα κάστρα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία έκανε την πονηρή και καταστροφική κίνηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως έκανε και με την κίνηση να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου το 2030 σε 4 χώρες των Βαλκανίων … ! Πέραν των πολιτικών σκοπιμοτήτων, που υπάρχουν στην διαδικασία αυτή, υπάρχει και μια πρωτοφανής και εχθρική κίνηση για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλα αυτά γίνονται για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, μιας και οι δημοσκοπήσεις ρίχνουν τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τους ΑΝΕΛ, στα … ΤΑΡΤΑΡΑ …!
 
Οι ιδεοληψίες και τα κόμπλεξ των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλο το μεγαλείο τους. Βγάζουν τον «Χριστό» από το Σύνταγμα. Καταργούν τον θρησκευτικό όρκο. Προσθέτουν πονηρές αναφορές αθεΐας. Καταργούν τον Σταυρό από την Ελληνική σημαία και έρχονται να νομοθετήσουν την «ουδετεροθρησκεία» «πρακτικά και κανονιστικά».
 
Με τον τρόπο αυτό θα καταργηθούν οι Δοξολογίες στις Εκκλησίες για τις εθνικές εορτές, θα απομακρυνθούν οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας από τα Δικαστήρια, από τα Σχολεία και από τα Δημόσια κτίρια. Έτσι θα καταργηθεί η πρωϊνή προσευχή και φυσικά θα διαγραφούν από το Σύνταγμα οι φράσεις «Κύριος ημών Ιησούς Χριστός» και η «Αγία Τριάδα». Οι «προύχοντες» της χώρας μας θα ορκίζονται πλέον στην «τιμή και στην συνείδησή τους». Κι ας έχουν κατακλέψει τον Λαό, κι ας έχουν γίνει από πάμφτωχοι … πάμπλουτοι …!
Η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι θρησκευτικά «Ουδέτερη». Εάν επιβιώσαμε ως Λαός, ως Έθνος και ως Κοινωνία είναι γιατί ακουμπήσαμε στους τρεις μεγάλους πυλώνες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας. Οι προθέσεις της ψευτο Αριστεράς του Τσίπρα είναι προφανείς. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνούν πως ακόμη και μέσα στην καταιγίδα των μνημονίων η Εκκλησία στάθηκε δίπλα στους εξαθλιωμένους πολίτες, όπως στάθηκε και βοηθός όταν «τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».
 
Οι προτάσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα, δεκαέξι τον αριθμό, θυμίζουν τις εμμονές των ΣΥΡΙΖΑίων με τα «Ιερά και τα Όσια» και το παλαιό «Αντιχριστιανικό» τους προσωπείο. Η ψηφοθηρική πολιτική, που υποκρύπτεται στην κίνηση, για αναθεώρηση του Συντάγματος, πρέπει ξεσηκώσει σύσσωμη την Αντιπολίτευση, τους Χριστιανούς και τις Χριστιανικές Οργανώσεις. Η Εκκλησία, με την Ιερά Σύνοδο, οφείλει να δώσει ΑΜΕΣΗ και ΚΑΘΑΡΗ απάντηση στους άθεους της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Οι Αρχαίοι Έλληνες αγωνίζονταν «υπέρ Βωμών και Εστιών» και οι αγωνιστές του 1821 έπεφταν «Υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος». Τον ίδιο αγώνα θα δώσουν και οι σύγχρονοι Έλληνες προκειμένου να εκδιώξουν από την Εξουσία τους Πολιτικούς Τυχοδιώκτες.
«Έστιν Δίκης οφθαλμός ος τα Πανθ’ ορά» και αυτός είναι ο Θεός των Χριστιανών και όσοι τα ‘βαλαν με την Εκκλησία διαλύθηκαν «ως σκεύη κεραμέως».
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή