Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γνήσιο Κρητικό ξεφάντωμα στα …Τρίκαλα

Αυθεντική κρητική ατμόσφαιρα δημιούργησε για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος Κρητών
 
Ν. Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης» στον ετήσιο χορό του με την συμμετοχή Μελών και Φίλων.
 
Σε μια μαγευτική βραδιά, πλημμυρισμένη με «άρωμα» Κρήτης, χάρη στους  ήχους της λύρας και του λαούτου των καταξιωμένων καλλιτεχνών Νίκου Ζωιδάκη και  Μανώλη Κονταρού, που ήρθαν από την Κρήτη για να διασκεδάσουν για 2η χρονιά το κοινό, οι Κρητικοί των Τρικάλων  έδειξαν την μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους και την παράδοση τους και  πως με την Κρητική ψυχή και λεβεντιά τους, ακόμα και αν είναι μακριά από την γενέτειρα τους,  μπορούν και κάνουν μοναδικά και αξέχαστα γλέντια.
 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιουλία Σταγάκη, εκ μέρους του Δ.Σ. καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, ευχήθηκε για την νέα χρονιά  και ευχαρίστησε συμπατριώτες και φίλους για την παρουσία τους και την στήριξη  των δράσεων του Συλλόγου,  τονίζοντας ότι «ο Σύλλογος  θα συνεχίζει το έργο του και την συνεργασία με τους άλλους πολιτιστικούς Φορείς».
 
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία της Στέλλας Αγιασμενάκη, χοροδιδάσκαλου του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων,  ευχαριστώντας την «για την τιμή που έκανε στον Σύλλογο να έρθει από τα Χανιά, ειδικά για το  χορό μας και να πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο παραδοσιακών Κρητικών χορών κατά την διάρκεια της παραμονής της στην πόλη μας». 
 
Στη συνέχεια  η κ. Αγιασμενάκη, παρουσίασε ως στοιχείο του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης, την  αυθεντική και παραδοσιακή Χανιώτικη φορεσιά της την οποία φόρεσε Μέλος του χορευτικού εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένη στο χέρι  και κεντημένη με μεταξωτή κλωστή, πιστό αντίγραφο γυναικείας Κρητικής φορεσιάς που φυλάσσεται στο Μουσείο «Victoria & Albert» του Λονδίνου, που εντυπωσιάζει κυρίως με  τον περίτεχνα κεντημένο,  ολοστόλιστο   ποδόγυρό της με παραστάσεις από  λουλούδια, βάζα, ρόδακες, ζώα, πουλιά και άλλα στοιχεία της φύσης της Κρήτης.
 
Τέλος, ειδική μνεία  έγινε  από την Πρόεδρο στους  Κώστα Οικονόμου, Γιάννα Τεντολούρη και Δημήτρη Ζήρα , για την προσφορά τους στο Σύλλογο  και την πρόσφατη, επίσημη εγγραφή τους ως Μέλη – φίλοι του Συλλόγου, στους οποίους  προσφέρθηκε ως δώρο μια αναμνηστική- τιμητική πλακέτα.
 
Ακολούθησαν χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου,  που για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες και «μάγεψαν» τον κόσμο με τον παλμό και το κέφι τους, ενώ στην συνέχεια την «σκυτάλη» πήρε ο κόσμος που δεν άδειαζε την πίστα ούτε στιγμή και  γλέντησε με αμείωτο  κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ευχαρίστησαν χορηγούς και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της αλλά και στα καταστήματα και τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης των Τρικάλων για την βοήθεια τους, που σε καιρούς έντονης οικονομικής δυσπραγίας, προσέφεραν απλόχερα τα δώρα τους για την λαχειοφόρο. 
 
Δίνοντας την υπόσχεση ότι η επόμενη μάζωξη θα είναι σύντομα, ο αποχαιρετισμός στο φετινό γλέντι,  με  μια μαντινάδα : 
 
Γλέντια, χαρές, καλή καρδιά και φυσικά υγεία δε θέλει ο άνθρωπος πολλά, για να’ χει ευτυχία.
  
Τυχεροί-ες   στην πλούσια με δώρα Λαχειοφόρο του Συλλόγου αναδείχθηκαν: 
(για τα 10 πρώτα δώρα, κατόπιν κλήρωσης)
 
1) Για το  4G SMARTPHONE Lenovo C2  Power – Dual Sim Λευκό, ο λαχνός Νο  992
 
2) Για το  LAPTOP Quest Slimbook II  14.1", ο λαχνός Νο  488
 
3) Για τις 4  διανυκτερεύσεις  με πρωινό για 2 άτομα  στο ΑTRION HOTEL στην Αγία Μαρίνα Χανίων ο λαχνός Νο  875
 
4) Για τις 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό για 2 άτομα στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘’ΡΕΝΑ’’ στην Περίσσα Σαντορίνης  ο λαχνός Νο 2125
 
5) Για τις 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό για 2 άτομα στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΓ ‘’ΡΕΝΑ’’ στην Περίσσα Σαντορίνης  ο λαχνός  Νο 510
 
6) Για μια αυτόλογη μεσοθεραπεία προσωπου PRP, ο λαχνός  Νο 456
 
7) Για το εισιτήριο για 1 άτομο μετ’ επιστροφής, σε καμπίνα θέσης ΑΒ2, στη διαδρομή Πειραιάς- Ηράκλειο- Πειραιάς με την ΜΙΝΟΑΝ LINES ο λαχνός Νο 932                                                          
8) Για μια διανυκτέρευση σε σουίτα για 4 άτομα στο ‘’CROPS SUITES’’ στο Ηράκλειο Κρήτης ο λαχνός Νο 1659
 
9) Για 1 διανυκτέρευση για 2 άτομα στον Ξενώνα  ‘’ΑΣΚΟΥΡΙΣ’’ στην Καλλιπεύκη  Γόννων ο λαχνός Νο 1698
 
10) Για 1 διανυκτέρευση για 2 άτομα στον Ξενώνα  ‘’ΑΣΚΟΥΡΙΣ’’ στην Καλλιπεύκη  Γόννων ο λαχνός Νο 1255 
 
Παρακαλείται όποιος τυχερός-η δεν παρέλαβε το δώρο του στο κέντρο, να προσέλθει στα Γραφεία του Συλλόγου (οδός Μέβιν Νέλσων αρ.2)  κάθε Τρίτη 7.30μμ – 9.30μμ για την παραλαβή 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή