Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γνωρίζετε τι είναι τα «open malls» κ. Παπαστεργίου;

Δυστυχώς κ. Παπαστεργίου πορεύεστε με τέτοιο τρόπο που θυμίζει τις τοπικές κοινότητες που υπήρχαν πριν πολλά χρόνια.

Ατέλειωτη ρητορική, αστοχία για την έλευση έστω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, ατέλειωτες μελέτες και μετάθεση των όποιων έργων με δημοτικούς πόρους για το τέλος της θητείας. Για να έχει ο δημότης την γεύση αυτών λίγο πριν την κάλπη.

Ναι, κ.  δήμαρχε, πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια. Τέσσερα χρόνια πλήρους απραξίας. Τέσσερα χρόνια στασιμότητας. Τέσσερα χρόνια χωρίς έστω μιας  μικρής δικής σας πινελιάς πλην αυτής της κοπής δένδρων και τη διάλυση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.

Απομονωμένος και χωρίς αντίληψη της κατάστασης που βιώνουν οι δημότες συνεχίζετε το μοναχικό σας ταξίδι κ. Παπαστεργίου. Σαν το τσοπάνη που τον ενδιαφέρει να φτάσει στη στάνη χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά στα πρόβατα. Αν ακολουθούν. Αν είναι τόσα όσα όταν ξεκίνησε το ταξίδι προς την στάνη.

Αν γυρνούσατε έστω λίγο το κεφάλι κ. Παπαστεργίου θα βλέπατε τα κλειστά καταστήματα ότι έχουν πληθύνει. Θα ακούγατε τα ουρλιαχτά των κτηνοτρόφων που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια. Θα κάνατε έστω τον κόπο να παρευρεθείτε στη συνάντηση του Σαββάτου στο Τύρναβο. Να τους ακούσετε.  Θα καταλαβαίνατε ότι αυτή η πόλη έχει ανάγκη από οικονομικό «οξυγόνο» και θα κάνατε κάτι όταν σας καταμαρτυρούσαν οι έμποροι της πόλης ότι ο περασμένος Φεβρουάριος για τα ταμεία τους ήταν ο χειρότερος των τελευταίων ετών. Θα ακούγατε έστω τον  δικός σας Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Σύμβουλο της παράταξης σας να δηλώνει ότι το 1/3 του πληθυσμού είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και θα είχατε μια έστω μια ρίγη συγκίνησης που θα σας οδηγούσε σε νέα και ουσιαστική αλλαγή άποψης για τα πεπραγμένα σας.

Φαίνεται από το γεγονός της παρουσίας σας στη πόλη τόσο όσο αφορά το χρόνο αυτής αλλά και την αξιοποίηση αυτού. Αποφεύγοντας το διαλυμένο οδικό δίκτυο της πόλης κινείστε σε προστατευμένο περιβάλλον από ημερίδα σε ημερίδα. Δεν δημοσιοποιήσατε ούτε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για την ονοματοδοσία των γεφυρών αλλά ούτε και τις απαντήσεις των δημοτών στο ερωτηματολόγιο για την εμπειρία τους με το «λεωφορείο χωρίς οδηγό» γιατί είναι όντως άσχημο να βλέπεις πόσοι λίγοι σε ακολουθούν.

Αν προσπαθούσατε έστω να «αναμιχθείτε» με τους δημότες θα σας έλεγε κάποιος για τα «open malls». Για το πρόγραμμα ενίσχυσης εμπορικών περιοχών μικρών και μεσαίων πόλεων ύψους 25 εκ. ευρώ . Για τον σκοπό του προγράμματος που είναι η συνεργασία Εμπορικών Συλλόγων με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ Α’ βαθμού) για την αναβάθμιση δημόσιων χώρων, προμήθεια εφαρμογών «έξυπνης» πόλης, εγκαταστάσεων σημείων προώθησης, πληροφόρησης και προβολής προϊόντων και επιχειρήσεων με σκοπό την αύξηση της εμπορικής κίνησης και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις εμπορικές τους περιοχές. Με άλλα λόγια είναι ένα πρόγραμμα που ενισχύει την τοπική αγορά και οικονομία, μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου με θέσεις παρκινγκ, εκπτώσεις, προγραμματισμένες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες όλο το χρόνο. Ακόμη και θέσεις εργασίας προβλέπει, αλλά το κυριότερο είναι χρήματα τα οποία περιμένουν να αξιοποιηθούν από την Ε.Ε για πόλεις ακριβώς όπως η δική μας.

Δεν θα χρειαζόταν κ. Παπαστεργίου να βάλετε τότε εκείνες τις αφίσες από κόλλες Α4 που βάλατε στα κλειστά καταστήματα στην αρχή της θητείας σας. Δεν θα θύμιζαν αποδιοπομπαίους τράγους οι αγρότες βιολογικών προϊόντων. Δεν θα θύμιζε κουφάρι κτηρίων η πρώην Ζωαγορά. Θα αποκτούσε νόημα η ολοκλήρωση της γέφυρας «Καλατράβα». Θα καταλαβαίνατε την κεντροβαρή γεωγραφική θέση της πόλης μας. Δεν θα θύμιζε η λαϊκή αγορά …Βαγδάτη.

Εσείς όμως νοιάζεστε για την απλή αναλογική. Γιατί δεν έχετε ούτε ένα όραμα για την πόλη. Γιατί απλά προετοιμάζετε την επόμενη μέρα σας όπως μόνο εσείς πιστεύετε ότι θα είναι. Θα μπορούσα να το καταλάβω και αυτό ακόμη αν είχατε κάνει έστω μια δήλωση ότι η παράταση της θητείας σας είναι αντισυνταγματική. Ότι εξαντλώντας την 5ετία που σας δόθηκε θα είστε ήδη ο μακροβιότερος δήμαρχος και δεν χρειάζεστε παραπάνω.

Αλλά, δεν το κάνατε ούτε αυτό κ. Παπαστεργίου.
 
Ευάγγελος Σαμαράς
    
        

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή