Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γολγοθάς για μαθήτρια στο Πήλιο – «Συμμορία μαθητών χτυπούσε και απειλούσε την κόρη μου»

Γολγοθά ανέβαινε για έναν περίπου χρόνο μία μαθήτρια Γυμνασίου του Ν. Πηλίου , η οποία από πέρυσι είχε γίνει στόχος bullying από συμμαθητές της, με αποτέλεσμα να δέχεται συνεχή χτυπήματα, απειλές ακόμη και με μαχαίρι. Η ιστορία που έκρυβε η μαθήτρια επιμελώς από τους γονείς της, έφτασε σε οριακό σημείο και σύμφωνα με τον πατέρα της , η ανήλικη αναγκάστηκε να αγοράσει μαχαίρι από σούπερ μάρκετ προκειμένου να αμυνθεί, γεγονός που ξετύλιξε το κουβάρι της ιστορίας της.

Ο πατέρας της μαθήτριας μίλησε στο magnesianews.gr για την κακοποίηση της κόρης του, η οποία παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.

Όπως ανέφερε ο πατέρας, το bullying ξεκίνησε από πέρυσι, όπως εκμυστηρεύτηκε η κόρη του, με βασικούς τρεις συμμαθητές της, οι οποίοι την χτυπούσαν στο κεφάλι, στα πόδια, στα χέρια, ενώ την απειλούσαν και τη φοβέριζαν, όπως είπε ο πατέρας, ακόμη και με την απειλή μαχαιριού αλλά και κατσαβιδιού και οι επιθέσεις γίνονταν τόσο μέσα στο σχολείο όσο και εκτός. Δεν ήταν λίγες οι φορές, σύμφωνα με τον πατέρα, που η νεαρή κατεβαίνοντας από το λεωφορείο και πριν μεταβεί στο σχολείο, είχε ήδη δεχτεί τα χτυπήματα των τριών συμμαθητών της.

Η νεαρή δεν είχε πει τίποτα όλο αυτό το διάστημα, όπως επισημαίνει ο πατέρας, και στις ερωτήσεις των γονιών όταν έβλεπαν τις μελανιές στο σώμα της, οι απαντήσεις ήταν ότι είχε πέσει την ώρα του μπάσκετ ή ότι είχε χτυπήσει κάπου μόνη της.

Πως αποκαλύφθηκε το bullying

Επί έναν χρόνο, λέει ο πατέρας, η κόρη του φοβόταν και δεν έλεγε τίποτα. Μια μέρα όμως η ανήλικη πριν μεταβεί στο σχολείο, πήγε στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε ένα μαχαίρι, το οποίο το έβαλε στην τσάντα της, καθώς όπως είπε έπειτα, ήθελε να προστατευτεί και να αμυνθεί. Δεν είχαν περάσει αρκετές ημέρες που ένας άλλος, εκτός των τριών, συμμαθητής της την χτύπησε έξω από το λεωφορείο, την έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον αστράγαλό της.
Το μαχαίρι που έβαλε στην τσάντα της η μαθήτρια, έγινε αντιληπτό από συμμαθητές της, οι οποίοι και το αναφέρανε στο σχολείο και αυτό αποτέλεσε την αρχή για να ξετυλιχθεί το νήμα της ιστορίας.
Ο πατέρας της μαθήτριας, όπως είπε στο magnesianews.gr κατέθεσε πριν από έναν μήνα, όταν και αποκαλύφθηκαν οι επιθέσεις στο παιδί του, μήνυση στην Εισαγγελία εναντίον των γονιών των τριών ανηλίκων, που σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν κάνει τον βίο αβίωτο στην κόρη του.

Συνεχίστηκε το bullying

Κι εκεί που νόμισε η νεαρή μαθήτρια ότι όλα είχαν τελειώσει, ή ότι θα έβρισκαν τον δρόμο προς τη λύση τους, προ ημερών, όπως είπε ο πατέρας της ανήλικης, στις τουαλέτες του σχολείου, την πλησίασε ένας άλλος συμμαθητής της και της έσπασε το δάχτυλο, με αποτέλεσμα η μαθήτρια να πάει στο Νοσοκομείο και να έχει το δάχτυλο σε νάρθηκα. Ο πατέρας της αμέσως κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ Μηλεών, ενώ από την περασμένη Παρασκευή που συνέβη το νέο αυτό επεισόδιο η μαθήτρια δεν παρακολουθεί τα μαθήματά της, με τον πατέρα της να δηλώνει αρκετά ανήσυχος. Η νεαρή, έχοντας τόσο φόβο κρατήσει για τόσο καιρό μέσα της, παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.

Πρόταση για αλλαγή σχολείου για την μαθήτρια

Ο πατέρας της νεαρής μαθήτριας, ανέφερε στο magnesianews.gr ότι όταν αποκαλύφθηκαν όσα βίωνε το παιδί του, επισκέφθηκε τρεις φορές τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, με τον ίδιο, μεταξύ άλλων, να ζητά αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους τρεις συμμαθητές της κόρης του, τους οποίους χαρακτήρισε συμμορία.
Αντ’ αυτού όμως, προτάθηκε από τη Διεύθυνση, η αλλαγή σχολείου της μαθήτριας, η οποία μετακινείται περίπου 10χλμ από τον τόπο διαμονής της στο σχολείο με λεωφορείο. Προτάθηκε, όπως είπε ο πατέρας, να αλλάξει η κόρη του σχολείο, να φοιτήσει σε ένα άλλο πιο μακριά -30χλμ- από τον τόπο διαμονής, αλλά και πιο μακριά από το σχολείο που ήδη φοιτά. Αυτή η πρόταση, όπως σχολίασε ο ίδιος, δεν τον ικανοποιεί για το παιδί του, ενώ σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να συζητήσουν ξανά το θέμα.
Μάλιστα, σήμερα στο Γυμνάσιο του Ν. Πηλίου, όπου έλαβαν χώρα τα περιστατικά θα μεταβεί ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Σαβελίδης, προκειμένου να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τη Διευθύντρια για το πως θα αντιμετωπίσουν το περιστατικό, το οποίο έρχεται στο φως λίγες ημέρες μόνο μετά από τον σχολικό εκφοβισμό που δεχόταν ένα 12χρονο αγόρι στον Αλμυρό.

Δημ. Παλαιοδημοπούλου

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή