Grand Prix: Πρώτος ο Παπαγιάννης (ΓΣΤ) στα 6 χλμ. Ανδρών. Δεύτερες θέσεις για Ντάσκα και Γκούτρα (ΓΣΤ)
To Grand Prix σε ανώμαλο έδαφος ξεκίνησε αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια της σειράς. Το πρώτο σκέλος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην πίστα της Πηγής η οποία έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στο συγκεκριμένο άθλημα.
Ο αγώνας είχε να προσφέρει ισχυρά κίνητρα για τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν σ’ αυτόν και αποτέλεσε βασικό κριτήριο για την επιλογή των αθλητών και αθλητριών των κατηγοριών Κ20, Κ23 και Ανδρών – Γυναικών για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στους Βαλκανικούς Αγώνες ανωμάλου δρόμου στη Σερβία στις 14 Νοεμβρίου.
Δεν απουσίασαν βέβαια και επιπλέον κίνητρα οικονομική επιβράβευση για τα σωματεία ανάλογα με τα πλασαρίσματα στις έξι πρώτες θέσεις ή τις θέσεις στο βάθρο για τις ηλικίες Κ18 και 16.
Τους καλύτερους χρόνους στις κατηγορίες άνω των 20 ετών πέτυχαν οι Βασιλική Καλλιμογιάννη και ο Γιώργος Τασιούλας.
Οι τρικαλινές παρουσίες
Ο Αλέξανδρος Παπαγιάννης του ΓΣ Τρικάλων με 20.08 ήταν μακράν ο ταχύτερος στα 6000 μ, ενώ στα 3 χλμ. Κ16 κοριτσιών η Μαρία Γκούτρα από τον τοπικό ΓΣ Τρικάλων πήρε τη δεύτερη θέση με 12.07.
Στα 5 χλμ. Κ23 κοριτσιών, όπου εντυπωσίασε η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης 1908) η Δήμητρα Ντάσκα (ΓΣ Τρικάλων) με 18.50 τερμάτισε 2η.
Αναλυτικά η δράση ανά κατηγορία:
1 χλμ. Κ12 αγοριών
Από το σύλλογο ΓΣ Δέκαθλον Μαρκόπουλου ο νικητής, Άγγελος Άκρατος με επίδοση 4.00
2 χλμ. Κ14 αγοριών
Πρώτη θέση για τον 13χρονο Θανάση Παπαδόπουλου του ΑΓΣ Ιωαννίνων με 7.06.
4 χλμ. Κ16 αγοριών
Νικητής ο 15χρονος Φοίβος Συρμακέσης επίσης του ΑΓΣ Ιωαννίνων με 13.32, έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον συνομήλικό του Γιώργο Ζαμπέλη του ΟΑ Κούρου Αίγινας.
4 χλμ. Κ18 αγοριών
Ιδιαίτερα συναρπαστική κούρσα με τον Δημήτρη Πιερράκο, 17 ετών του Παναθηναϊκού ΑΟ με χρόνο 13.18 να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Τρεις αθλητές ακολούθησαν με επίδοση 13.21 (Καρακάσης, Παγκάλης, Σακαμπέτης) και άλλος ένας (Γουιγούης) με 13.22.
Πιερράκος, Ιωάννης Καρακάσης (ΑΟ Πέλοψ) και Ραφαήλ Παγκάλης (ΑΟΠΦ) κατατάχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις για τις ηλικίες Κ16 και Κ18.
6 χλμ. Κ20 αγοριών
Η κούρσα ολοκληρώθηκε με νικητή τον Δημήτρη Αγγελακόπουλο του ΓΣ Έσπερου Λαμίας με επίδοση 20.06, ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Αντώνη Ζαμπέλη (ΟΑ Κούρος Αίγινας) με 20.07.
6 χλμ. Κ23 αγοριών
Άλλη μια νίκη για τον ΑΓΣΙ χάρη στον Γιώργο Τασιούλα με χρόνο 19.57, που ήταν ο ταχύτερος για όλες τις ηλικίες. Ακολούθησε ο Γιώργος Βεδουράς με (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) με 20.02 και Παναγιώτης Ζυγούρης (ΣΑΚΑ) με 20.03, οι οποίοι βρέθηκαν κι αυτοί στις θέσεις 2 και 3 της συνολικής κατάταξης για όλους τους δρομείς άνω των 20 ετών.
6 χλμ. ανδρών
Ο Αλέξανδρος Παπαγιάννης (ΓΣ Τρικάλων) με 20.08 ήταν μακράν ο ταχύτερος. Τον ακολούθησε ο Ορφέας Ιωάννου (Παναξιακός ΑΟ) με 20.32.
1 χλμ. Κ12 κοριτσιών
Σε 3.52 τερμάτισε η νικήτρια, Ειρήνη Τσαγκογιάννη (ΓΣ Δέκαθλον Μαρκόπουλου).
2 χλμ. Κ14 κοριτσιών
Νικήτρια η Βάρβαρα Φίλου (ΑΣ Λαμίας Φλόγα) με 8.11
3 χλμ. Κ16 κοριτσιών
Καθαρή νίκη για την 14χρονη Παναγιώτα Λαμπράκη (ΓΕ Αγρινίου) με 11.57, με την συνομήλική της Μαρία Γκούτρα από τον τοπικό ΓΣ Τρικάλων να ακολουθεί με 12.07.
3 χλμ. Κ18 κοριτσιών
Δύο κορίτσια του ΑΟ Πέλοψ, οι 16χρονες Ανθή Αγγελάτου και η Καλλιόπη Πλατανίτη τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις με 11.53 και 11.56 αντίστοιχα και συνδυαστικά στις κατηγορίες Κ16 και Κ18 με τρίτη την Λαμπράκη.
5 χλμ. Κ20 κοριτσιών
Μεγάλη μάχη με την Βερονίκη Μπουγά (Πανελλήνιος ΓΣ) να επικρατεί με ένα δευτερόλεπτο διαφορά της Ιωάννας Σταματοπούλου (Πανιώνιος ΓΣΣ) με 19.07 έναντι 19.08.
5 χλμ. Κ23 κοριτσιών
Εντυπωσιακή η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης 1908) πήρε τη νίκη τερματίζοντας σε 18.23. Ακολούθησε η Δήμητρα Ντάσκα (ΓΣ Τρικάλων) με 18.50. Οι δυο τους βρέθηκαν στις θέσεις 1-2 στη συνολική κατάταξη για τις ηλικίες άνω των 20 ετών με τρίτη την Μπουγά.
5 χλμ. Κ23 γυναικών
Η Χριστίνα Καραμπίκα (ΓΑΣ Εορδαίας) ήταν πρώτη με χρόνο 21.17.



