Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γρίφος η κατανομή των εδρών στο ν. Τρικάλων

Τα σενάρια, οι κερδισμένες έδρες και οι βουλευτές της μιας ημέρας

Η σύνθεση της Βουλής στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα απέχει σημαντικά σε σχέση με αυτή της 21η Μαΐου. Βέβαια, αυτό αναλογικά με τα ποσοστά που θα λάβει το πρώτο κόμμα και που με βάση τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις παραμένει η ΝΔ.

Σε περίπτωση που η ΝΔ απλά διατηρήσει τα ποσοστά της, θα ενισχυθεί με 25 έδρες. Οι έδρες αυτές προφανώς και θα παρθούν από όλο το εύρος της αντιπολίτευσης.

Όλο αυτό δεν χωρίζει μόνο το πολιτικό σκηνικό στον νομό Τρικάλων μόνο σε νικητές και ηττημένους, αλλά και σε υποψηφίους που εκλέχθηκαν και βλέπουν ορατή την πιθανότητα να μείνουν εκτός, σε υποψηφίους που δεν εκλέχθηκαν αλλά είναι βέβαιο ότι θα εκλεγούν την 25η Ιουνίου και σε μια τρίτη κατηγορία …εκείνων που μέχρι τελευταία στιγμή περιμένουν να δούνε αν θα πάρουν έδρα ενώ δεν έχουν εκλεγεί.

Η δεύτερη και τρίτη κατηγορία αφορά στην περιοχή μας τη Νέα Δημοκρατία ενώ η πρώτη κατηγορία αφορά ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κυρίως.

Όλα αυτά αφορούν στην ουσία μια μαθηματική καραμπόλα και η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr είναι σίγουρο ότι επηρεάζει άμεσα την εκλογική μας περιφέρεια μιας και είναι ανάμεσα στις 20 «κόκκινες» περιφέρειες τις οποίες επηρεάζουν άμεσα τρία βασικά ζητήματα:

1. Το ποσοστό που θα λάβει η ΝΔ ως πρώτο κόμμα σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου

2. Αν το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει αύξηση του ποσοστού του

3. Αν τα μικρά κόμματα (εν προκειμένω ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας) καταφέρουν να ξεπεράσουν στην επικράτεια το όριο εκλογής του 3%

Μιλάμε για μια αχαρτογράφητη προεκλογική περίοδο και μια ακόμη πιο αχαρτογράφητη μετεκλογική πολιτική κατάσταση στη χώρα μας κυρίως όσον αφορά το στερέωμα των κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο νομός Τρικάλων είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνει ίδιος…όσον αφορά την κατανομή των εδρών. Στην ουσία, ήδη μία έδρα κατευθύνεται προς το πρώτο κόμμα και η μόνη αμφίβολη είναι η δεύτερη η οποία θα κριθεί από τους υπόλοιπους παράγοντες.

Παρακάτω στον χάρτη μπορούμε να δούμε ένα σχετικό σενάριο με βάση τις εκλογές του Μαΐου.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή