Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H Αναγέννηση του DiEM25 στην Πράγα

Κορυφαίο πανευρωπαϊκό γεγονός η διάσκεψη του DiEM25/ΜέΡΑ25 στην Πράγα αυτό το Σαββατοκύριακο (23-24 Νοεμβρίου) που θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση του πιο ζωντανού Ευρωπαϊκού κινήματος, με κεντρικό ομιλητή τον συνιδρυτή του DiEM25 και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια από την ίδρυση του πρωτοποριακού, διακρατικού κινήματος του DiEM25 για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές και διαφορετικές κρίσεις που αποσαρθρώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργήσαμε τον πρώτο πανευρωπαϊκό συνασπισμό που μετείχε στις ευρωεκλογές έχοντας ένα κοινό προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια του οποίου σε 11 ευρωπαϊκές χώρες τα στήριξαν περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρωπαίοι πολίτες.

Στην Ελλάδα ήδη έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο εννέα DiEMRS και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θέσαμε τις βάσεις της «Νέας Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη». Ένα σύνολο τολμηρών και συγκεκριμένων πολιτικών για την αντιμετώπιση της επείγουσας κλιματικής αλλαγής που σαρώνει από άκρη σε άκρη όλο τον Πλανήτη μας και είναι το πολιτικό σχέδιο που θα αλλάξει το ενεργειακό μας σύστημα και θα σώσει τον πλανήτη μας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πράγα οι DiEMrs συγκεντρώνονται για ένα πολύ σημαντικό καθήκον: Να γίνει κριτική αξιολόγηση για το που βρισκόμαστε σήμερα και να καθοριστεί ένα σχέδιο για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Το σχέδιο αναγέννησης του DiEM25, για εμάς και τα παιδιά μας σε μια δημοκρατική και «πράσινη» Ευρώπη που θέλουμε.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή