Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H δεσποτική εορτή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων (φωτο)

Με επισημότητα και την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη δεσποτική εορτή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.
Ειδικότερα, στον Ιερό Ναο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οξύνειας, τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, κατά την διάρκεια του οποίου, όπως ορίζει το Τυπικό της Εκκλησίας μας, ευλόγησε τα βάια και τα μοίρασε στους πιστούς.
Στο κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής σε σχέση με την οικονομία του Θεού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
Επίσης, τόνισε ότι η εορτή των Βαΐων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εορτές της Εκκλησίας, η οποία τελείται μετά το πέρας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και πριν την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, αποτελώντας μαζί με την εορτή του Λαζάρου την πύλη για τα Πάθη του Κυρίου μας και την τριήμερο Ανάστασή του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επέστησε την προσεχή στο πολυπληθές εκκλησίασμα να κλείσει τα αυτιά του σε νεόκοπους “Θεολόγους”, οι οποίοι με φληναφήματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν τις αθεολόγητες θέσεις τους, παρασυρμένοι από τον εγωισμό τους και τον εγωκεντρισμό τους.
Πρόκειται για αιρετικές και πλανεμένες δοξασίες, οι οποίες βρίσκονται μακριά από την ορθόδοξη θεολογία. Το μόνο που καταφέρνουν οι συγκεκριμένοι είναι να σκανδαλίζουν τον πιστό λαό και έτσι να απομακρύνονται οι ίδιοι από τον Θεό και την Εκκλησία. Υπάρχουν αρμόδιοι, όπως τόνισε, για να βοηθήσουν τους πιστούς σε διάφορα ζητήματα πίστεως, όπως είναι ο Επισκοπος και οι Ιερείς.
 0
01
1
2
3
6
7
8
9a
b0 2
b1
b1 2
b2
b3
trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή