Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια βασικός πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας

Χρήσιμα συμπεράσματα από την Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ΥΠ.Α.Α.Τ και ΕΛ.Ο.Π.Υ., στο πλαίσιο της 28ης AGROTICA.

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2020 – Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οργάνωσαν ημερίδα στο πλαίσιο της 28ης έκθεσης AGROTICA, με τίτλο «Η Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια,  βασικός πυλώνας ανάπτυξης».

Η θεματολογία της ημερίδας, που διεξήχθη το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, 2020, κάλυψε όλα τα βασικά ζητήματα του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας – περιβάλλον, ευζωία, αξία του κλάδου στην ελληνική κοινωνία, αειφορία, θεσμικές μεταρρυθμίσεις, με παρουσιάσεις της Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ, Αρμόδιας για την Αλιευτική Πολιτική, κ. Φωτεινής Αραμπατζή, του Προέδρου της ΕΛ.Ο.Π.Υ. κ. Απόστολου Τουραλιά και των κ.κ.Γιάννη Πελεκανάκη, Γενικού Διευθυντή Συνδέσμου Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών,  Λεωνίδα Παπαχαρίση, Συντονιστή Επιστημονικής Επιτροπής ΕΛ.Ο.Π.Υ., Δρ. Μανώλη Τσαπάκη, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και Μαρίνας Πέτρου, Γενικής Διευθύντριας Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας ΥΠΑΑΤ.

Στην ομιλία του ο Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π.Υ., είπε, μεταξύ άλλων: “Aισθανόμαστε ενεργή, στην προσπάθειά μας, τη συνδρομή της Πολιτείας, η οποία εκφράζεται μέσω μιας ειλικρινούς, διαρκούς και αποδοτικής συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αντιλαμβάνονται πλήρως τη δυναμική μας, γνωρίζουν τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και στηρίζουν αποτελεσματικά την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια».

Το παρόν στην ημερίδα έδωσε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων υπηρεσιών διαφόρων Υπουργείων, Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής από όλη τη χώρα, των 23 εταιρειών-μελών της ΕΛ.Ο.Π.Υ. και συλλογικών φορέων Αλιείας.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.)

Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.

Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ.  αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η  ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και  οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση,  συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή