Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H επόμενη μέρα στην οικονομία και τα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη στο Συμβούλιο Προέδρων του ΣΘΕΒ

Με την συμμετοχή του πρόεδρου του ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα

Η τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, τα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης στο σύνολο των επιχειρήσεων αλλά και τον τουρισμό και τις αερομεταφορές, αποτέλεσαν θέματα ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Προέδρων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου, με τη μορφή τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα

Η ύφεση που θα πλήξει το επιχειρηματικό περιβάλλον, η ανάγκη από άμεση ρευστότητα, η «ασφυξία» από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που βιώνουν οι επιχειρήσεις καθημερινά, είναι θέματα που απασχολούν έντονα το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και συζητήθηκαν εκτενώς.

Έμφαση δόθηκε στο θέμα του νέου αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ καθώς πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου είναι η συνεχής ύπαρξη ανοιχτής πρόσκλησης των εργαλείων χρηματοδότησης με άμεση αξιολόγηση, ταχύτερη αδειοδότηση και άμεση έκδοση αποφάσεων υπαγωγής.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας υπογράμμισε «το σημαντικό ρόλο της βιομηχανίας και της μεταποίησης στην οικονομία μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας με θεσμικά μέτρα επιδότησης εργασίας με στόχο να ελαφρυνθεί και το υψηλό μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων» ενώ εξέφρασε δύο προβληματισμούς : «Το πώς, με τη βοήθεια και της Ευρώπης, μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο στην Ελλάδα, κάνοντας τα πρώτα βήματα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και το πώς τους επομένους μήνες η χώρα μας θα βγει όσο το δυνατόν αλώβητη με τη βοήθεια και των Ευρωπαϊκών πόρων».

Σύσσωμο το συμβούλιο πρόεδρων ευχαρίστησαν για την προσφορά και το έργο του στην επιχειρηματική κοινότητα, καθώς ως πρόεδρος του ΣΕΒ ολοκληρώνεται η θητεία του τους επόμενους μήνες.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους και την ελπίδα ότι η χώρα θα ανακάμψει σύντομα και η ελληνική οικονομία θα επανέρθει σε μια σταθεροποίηση καθώς χρειάζονται αρκετά βήματα ώστε να περάσουμε από την κρίση στη σταθερότητα και μετέπειτα στην ανάπτυξη.

Στη τηλεδιάσκεψη υπό την Προεδρία του κ. Αχιλλέα Νταβέλη συμμετείχαν οι τέως πρόεδροι κκ Ηλίας Βαλαβάνης, Ευριπίδης Χαρμάνης, Νίκος Ρώμνιος, Απόστολος Δοντάς, και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή