Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H ΣΤ’ του 1ου Δημοτικού Καλαμπάκας τάξιδεψε με τον Ιωάννη Καποδίστρια (ΦΩΤΟ)

Η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί τη μουσειοσκευή «Ταξιδεύοντας με τον Ιωάννη Καποδίστρια» του Μουσείου Καποδίστρια. Με κεντρικό θέμα τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Ευρωπαίου πολιτικού και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, η Μουσειοσκευή του Μο-υσείου Καποδίστρια συνάντησε, σήμερα 14/3/2024, τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημο-τικού Σχολείου Καλαμπάκας.

Η Μουσειοσκευή του Μουσείου Καποδίστρια δεν είναι απλά μία κατασκευή μιας μουσε-ιακής ή μιας αρχειακής συλλογής. Πρόκειται για ένα «μαγικό» ιστορικό κουτί, στα συρτάρια του οποίου «ξεδιπλώνονται» καρτέλες πληροφοριών, εικόνες αντικειμένων ή έγγραφα, καρτέλες δραστηριοτήτων και αντίγραφα αντικειμένων της Συλλογής του «Μουσείου Ιωάννης Καποδίσ-τριας».

Οι μαθητές εξερεύνησαν το αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει αναπαραγωγές έργων τέχ-νης, επιστολές, πληροφοριακό υλικό, καρτέλες δραστηριοτήτων, διαφάνειες με το χάρτη της Ελ-λάδας καθώς και τα αντίγραφα αντικειμένων όπως ένα αντίγραφο μεγαλόσταυρου, δύο τυπογ-ραφικά στοιχεία, ένα αντίγραφο φοίνικα (νόμισμα). Ακολούθως, έπαιξαν με τη χρήση ενός δι-αδραστικού παιχνιδιού που ζωντανεύει τον πίνακα της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, έργο του Χαράλαμπου Παχή από τη συλλογή του Μουσείου Καποδίστρια της Κέρκυρας.

To ψηφιακό παιχνίδι “1831: Ιωάννης Καποδίστριας” αναδεικνύει με βιωματικό και παιγ-νιώδη τρόπο τη ζωή και το έργο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας. Το παιχνίδι αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα με κεντρικό θέμα τον αλληγορικό πίνακα του κερκυραίου ζωγράφου Χαράλαμπου Παχή με τίτλο “Η δολοφονία του Καποδίστρια” (1872), από τη συλλογή του Μουσείου Καπο-δίστρια.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή