Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

H 83χρονη που ήταν οδηγός ράλι

Μηχανικός αυτοκινήτων και οδηγός ράλι ήταν η γυναίκα που υπήρξε η πρώτη που έβγαλε δίπλωμα οδήγησης στην πόλη της. 
 
Η ίδια ήθελε να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων και αυτό ήταν αρχικά το αντικείμενο των σπουδών της, όμως τις διέκοψε και η οικογένειά της την έπεισε να γραφτεί σε σχολή εμπορίας. Πήρε το δίπλωμά της, το έδωσε στην οικογένειά της και ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανικός αυτοκινήτων μαζί με τον αδελφό της.
 
Σήμερα είναι 83 ετών και δηλώνει πόσο πολύ ήθελε να γίνει μηχανικός. «Δούλεψα πολύ σκληρά γι’αυτό. Όλη μου τη ζωή έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα και φορτηγάκια. Δεν το μετανιώνω», δηλώνει η ηλικιωμένη οδηγός.
 
Ήταν άλλωστε, η πρώτη γυναίκα που πήρε δίπλωμα οδήγησης στην πόλης της, το 1966! Κάτι που σημαίνει ότι οδηγεί τα τελευταία 52 χρόνια, περίοδο κατά την οποία έχει κάνει δύο παραβάσεις, αλλά αμέτρητες περιπέτειες, όπως δηλώνει η γιαγιά από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.
 
Η ίδια μάλιστα, ήταν και οδηγός ράλι, μέλος κλαμπ οδηγών που διαγωνιζόταν με άλλα κλαμπ οδηγών της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
 
Όπως η ίδια λέει, δεν έχει πια ευχές. «Τα έχω κάνει όλα. Μεγάλωσα τα παιδιά μου, είχαν καλή παιδική ηλικία και τώρα… δεν ξέρω, απλώς οδηγώ τριγύρω. Μπορεί μερικές φορές την εβδομάδα ή ακόμα και καθημερινά».
 
Η Φαντίλα δεν θέλει να σταματήσει να οδηγεί. Το δίπλωμα οδήγησης που έβγαλε ήταν ο τρόπος να σπάει τα στερεότυπα και να αρχίσει να ζει το όνειρό της. Και ακόμα το ζει.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή