Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η «καρδιά» της θεσσαλικής ρομποτικής μαθητών στα Τρίκαλα

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας πραγματοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων, τη WROHellas και τη STEMRoboticsAcademy
 
Πόλος δράσης για την καινοτομία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα μέσω της ρομποτικής καθίσταται ξανά ο Δήμος Τρικκαίων. Μετά την τεράστια άνθιση που γνώρισε ο κλάδος, κατόπιν της πρωτοβουίας του Δήμου και της e-trikala να δωρίσουν 200 κιτ ρομποτικής στα σχολεία, έρχεται η ώρα των διαγωνισμών. Πρόκειται για τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Αυτός θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα την Κυριακή 17Φεβρουαρίου 2019και ώρα προσέλευσης 10:00, στο κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Κατσιμήδου, στα Τρίκαλα (https://goo.gl/QnJKeM).

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής για μαθητές/τριες Δημοτικούμε θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία) και «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες) καθώς και για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Smart Cities», πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM(Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων, σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς  WROHellas και STEMRoboticsAcademy.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών και για τις εγγραφές των ομάδων τους στον Περιφερειακό, προκριματικό του Πανελληνίου διαγωνισμού, στον δικτυακό τόπο https://wrohellas.gr/πανελλήνιος-διαγωνισμός-εκπαιδ-2019/.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Λεωνίδα Ανθόπουλο (τηλ. 2431351209) και με τον υπεύθυνο Θεσσαλίας κ. Μπαρά Γιάννη   (τηλ. 6936849735, [email protected]).

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή