Η αστραπιαία αντίδραση των Στελεχών και Οπλιτών των ΚΑΑΥ στον Πλαταμώνα …έσωσε λουόμενο

Είναι από τις στιγμές που αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο και τα όρια έχουν ξεφύγει από τα στάνταρ που τυχόν έχεις βάλει… Είναι η στιγμή της ανακούφισης, όταν καταφέρνεις να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή πέραν από τα πρέπει τα πως και τα γιατί!

Τα Στελέχη και οι Οπλίτες του Στρατοπέδου των ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αφοσίωση την εκπαίδευση και την προσφορά τους προς τον Συνάνθρωπο που κινδύνεψε να πνιγεί σε Παραλία των Νέων Πόρων !

Ήταν περίπου 2:30 χθες το μεσημέρι όταν οι Κραυγές μιας γυναίκας από γειτονικό Beatch Bar σήμανε συναγερμό στο Στρατόπεδο και την παραλία των ΚΑΑΥ

Ναυαγοσώστες από τους τρεις Πύργους των ΚΑΑΥ άρχισαν να τρέχουν δαιμονισμένα προς στο σημείο του συμβάντος όπου ένας ηλικιωμένος κινδύνευε άμεσα από πνιγμό !

Στο κατόπι των Ναυαγοσωστών άρχισαν να τρέχουν και οι Αξιωματικοί λουόμενοι του Στρατοπέδου, αλλά και τα Στελέχη με το Ιατρικό Τημ των ΚΑΑΥ να έφτασε άμεσα με Ιατρικό εξοπλισμό!

Να σημειωθεί οι στο σημείο και εδώ πρέπει να το επισημάνουμε έφτασε και Ναυαγώστης του Δήμου τρέχοντας με φιάλη Οξυγόνου που χορηγήθηκε άμεσα στον άνθρωπο που κινδύνευε!

Με Διαταγή του Διοικητού των ΚΑΑΥ Λοχαγού ( ΠΒ) Γρηγορίου Λέφα το ασθενοφόρο του Στρατοπέδου παρέλαβε τον λουόμενο με την σύζυγό του και με συνοδεία Ιατρού τον διακόμισαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου στα επείγοντα!

Οφείλουμε να δώσουμε και εμείς τα Εύσημα στα Στελέχη και τους Οπλίτες για την αστραπιαία αντίδραση που έδειξαν και που οφείλεται στην Σωστή εκπαίδευση, αλλά και αίσθημα καθήκοντος που έχουν!

Να σημειωθεί ότι οι Ναυαγοσώστες των ΚΑΑΥ και ο Ιατρός είχαν τιμηθεί από τον Α/ΓΕΣ για ανάλογο περιστατικό που συνέδραμαν πάλι σε λουόμενο πριν από λίγο καιρό!

Οι ξένοι τουρίστες που είναι χιλιάδες στην Περιοχή χειροκρότησαν την αποφασιστικότητα των Στελεχών του Στρατού μας που μετέφεραν στα χέρια τρέχοντας το φορείο με τον άνθρωπο που κινδύνευε από την Παραλία στο σημείο που περίμενε το ασθενοφόρο!

Να τονίσουμε ότι από την ώρα του Συναγερμού δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά που το ασθενοφόρο έβγαινε από τη Πύλη του Στρατοπέδου με την Σειρήνα του να ηχεί δαιμονισμένα!

Τα εύσημα και στον Ναυαγοσώστη Γιάννη του Δήμου που έφτασε τρέχοντας και αυτός στο σημείο με φιάλη Οξυγόνου και ταυτόχρονα έδωσε σήμα Συναγερμού στην δική του Ομάδα μέσω ασυρμάτου!

Θετικότατα τα σχόλια από όλους του λουόμενους και τους Παραθεριστές της Παραλίας των Νέων Πόρων και ειδικά από τους τουρίστες των Βαλκανικών Χωρών που έχουν κατακλύσει την περιοχή, αφού το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό!

Veteranos.gr
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή